BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTürkiye ve İtalya'dan büyük ortaklık----

Türkiye ve İtalya'dan büyük ortaklık

Türkiye ve İtalya'dan büyük ortaklık
28 Temmuz 2023 - 13:30 www.finansgundem.com

TFF, İtalya Futbol Federasyonu ile EURO 2032'yi düzenlemek için ortak adaylık başvurusu yapılacağını açıkladı.

Türkiye ve İtalya, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) birlikte ev sahipliği yapmak için harekete geçti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'den yapılan açıklamada, iki federasyonun EURO 2032'yi birlikte düzenlenemek için UEFA'ya başvuru yapılması kararı alındığı ifade edildi.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından, UEFA EURO 2032'yi beraber düzenlemek için UEFA'ya ortak başvuru yapma kararı almıştır. Geçmişte düzenlenen EURO 2020, EURO 2012 ve EURO 2008 ile 2002 FIFA Dünya Kupası gibi turnuvaların başarı ile tamamlanması, yakın gelecekte Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası için yapılan çalışmalar, bu büyüklükteki turnuvaların ortak düzenlenmesi halinde daha fazla futbol sever ile etkileşim sağlandığını ve turnuvaların verimli ve sürdürülebilir tamamlandığını göstermiştir. UEFA'nın, Türkiye Futbol Federasyonu ve İtalya Futbol Federasyonunun bugün müştereken yaptıkları adaylık başvurularını kabul etmesi durumunda, kalan adaylık süreci ortak yürütülecek olup UEFA tarafından istenilen bilgi ve dokumanlar güncellenerek UEFA'ya sunulacaktır. Ev sahipliği yapacak şehirler ve stadyumlar iki federasyonun daha önce UEFA'ya bildirdiği stadyumlar arasından belirlenecek, turnuva iki ülke arasında eşit olarak dağıtılacaktır. Ev sahibi şehir ve stadyumların seçilmesi konusundaki nihai karar gelecekte yapılacak değerlendirmelerin ardından verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: HEM TÜRK FUTBOLU HEM DE AVRUPA FUTBOLU ADINA ÖNEMLİ BİR KARAR VERMİŞ BULUNUYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün hem Türk futbolu hem de Avrupa futbolu adına önemli bir karar vermiş bulunuyoruz. İtalya Futbol Federasyonu ile yapacağımız ortaklık, Avrupa Futbolu içinde yer alan dostluk ve işbirliği değerlerini yansıtıyor. Bu ortak hareketin, yüzyıllardır devam eden benzer kültür ve köklü bir tarihin bir parçası olan iki Akdeniz ülkesi arasında var olan işbirliğini kuvvetlendireceğine ve futbolumuzun yarınları için önemli köprü kuracağına inanıyorum."

TFF olarak geçtiğimiz aylarda hem 2028 hem de 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için adaylık başvurusu yaptıklarını kaydeden başkan Mehmet Büyükekşi, "Bu adaylık başvuruları 10 Ekim'de neticelenecek. Adaylığımızda Euro 2028 için rakibimiz Birleşik Krallık, Euro 2032 için ise rakibimiz İtalya'ydı. İtalyan Futbol Federasyonu ile bir müzakere yaptık. Bu müzakere neticesinde Euro 2032 için ayrı ayrı adaylık başvurusu yapma yerine UEFA'ya birlikte başvuru yapma kararı aldık. Eğer UEFA bu çalışmamızı kabul ederse Euro 2032 ev sahipliği için herhangi bir başka rakibimiz yok. Birlikte yaptığımız bu başvurunun Avrupa futbolu için de Türkiye futbolu için de çok önemli olacağını düşünüyoruz. Ülkemiz için de bir milat olacak. Özellikle yüzyıllara, Roma İmparatorluğu'na dayanan benzer kültür ve köklü bir tarihin bir parçası olan iki Akdeniz ülkesinin birlikte hareket edecek olmasının yanı sıra geçmişe baktığımızda iki ülke tarafından düzenlenen gerek Avrupa Şampiyonası gerekse Dünya Kupası organizasyonlarının son derece başarılı geçmesi bizi bu yola sevk etti. Şu anda Euro 2028 adaylığından vazgeçme gibi bir düşüncemiz yok. Eğer Euro 2032 için İtalya ile ortak yapacağımız adaylık başvurumuz UEFA tarafından kabul edilirse, Euro 2028 adaylığından çekileceğiz. İtalya birlikte 2032 Avrupa Şampiyonası'nı eşit şartlarda düzenlemek için başvurumuzu yaptık. Ülkemiz gibi İtalya da gerek futbolda gerek turizmde önemli bir ülke. İnşallah iki ülke için de hayırlı uğurlu olsun diyorum" şeklinde konuştu.

"ORTAK ADAYLIK BAŞVURUMUZ KABUL EDİLİRSE İTALYA 2026'YA KADAR YAPACAĞIMIZ MÜZAKERELERDE ŞAMPİYONANIN OYNANACAĞI ŞEHİRLERİ BELİRLEYECEĞİZ"

İtalya ile ortak adaylık başvurusu için yaptıkları müzakerelere de değinen Büyükekşi, "Zaten EURO 2032'yi tek başımıza düzenlemek için yaptığımız başvuruda seçtiğimiz 10 tane şehir vardı. İtalya Futbol Federasyonu'nun kendi başvurusu için belirlediği 10 tane şehir var. Birlikte müracaat ederken daha önce belirlediğimiz şehirlerin dışına çıkmadan, bu şehirlerin içerisinden seçim yapacağız. Belki şehir sayıları düşecek çünkü ortak ev sahipliğinde maçlar yarı yarıya bölünecek. Şampiyonanın oynanacağı şehirleri müzakere etmek için 2026 yılına kadar süremiz var. Ama önce 10 Ekim'de UEFA'nın bu başvurumuzu kabul etmesi lazım. UEFA başvurumuzu kabul ettikten sonra bu tür detaylara gireceğiz" ifadelerini kullandı. 

"AVRUPA ŞAMPİYONASI DÜZENLEME HEDEFİMİZE İNŞALLAH İTALYA İLE ORTAKLAŞA EV SAHİPLİĞİ YAPARAK ULAŞMIŞ OLACAĞIZ"

Türkiye'nin birçok kez Avrupa Şampiyonası düzenlemek için başvuruda bulunduğunu hatırlatan Büyükekşi, "Bu başvurularımızda ev sahibi olma şansını oylamada bazen büyük farkla, bazen de bir oy farkla kaybetti. Maalesef bu zamana kadar bir Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak kısmet olmadı. Ama inşallah çok büyük ihtimalle bunu İtalya ile ortaklaşa yaparak bu hedefimize ulaşmış olacağız. Bunun da gerek ülkemiz gerekse İtalya açısından soft power olarak çok önemli olduğunu düşünüyoruz. EURO 2032'ye ev sahipliği yapmanın hem futbolumuza hem ekonomimize hem de turizmimize olumlu katkısı olacağını düşünüyorum. Bunu en iyi şekilde doğru bir strateji ile yönetmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

TURNUVA İKİ ÜLKE ARASINDA EŞİT OLARAK DAĞITILACAK

UEFA'nın, Türkiye Futbol Federasyonu ve İtalya Futbol Federasyonunun bugün müştereken yaptıkları adaylık başvurularını kabul etmesi durumunda, kalan adaylık süreci ortak yürütülecek olup UEFA tarafından istenilen bilgi ve dokumanlar güncellenerek UEFA'ya sunulacaktır. Ev sahipliği yapacak şehirler ve stadyumlar iki federasyonun daha önce UEFA'ya bildirdiği stadyumlar arasından belirlenecek, turnuva iki ülke arasında eşit olarak dağıtılacaktır. Ev sahibi şehir ve stadyumların seçilmesi konusundaki nihai karar gelecekte yapılacak değerlendirmelerin ardından verilecektir.

Türkiye, Euro 2028 ve 2032'ye resmen aday oldu

 

Türkiye, EURO 2028 ve 2032 için UEFA'ya adaylık dosyasını iletti

 

EURO 2028 ve EURO 2032 adaylık dosyası, UEFA'da

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)