BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye tahvilleri 4 ayın zirvesinde----

Türkiye tahvilleri 4 ayın zirvesinde

Türkiye tahvilleri 4 ayın zirvesinde
17 Mart 2016 - 17:37 www.finansgundem.com

Türkiye hazine tahvilleri, Fed'in bu yıla ilişkin faiz artırımları beklentilerini azaltması ardından, Kasım ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek ay faizleri artırabileceğine ilişkin spekülasyon güçlendi. Hisse senetleri ve lira yükseldi.

10 yıllık hazine tahvillerinin faizi, kapanış fiyatlarına göre yaklaşık dört ayın en düşük seviyesi olan yüzde 10.07'ye geriledi. İki yıllık tahvillerin faizi ise yüzde 10.27 seviyesine geriledi. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi yüzde 1.7 yükseldi. Gösterge endeks, iki yılın en uzun haftalık yükseliş sürecine yöneldi.

Deniz Yatırım Menkul Kıymetler'den Gülşen Ayaz, “Türkiye varlıkları, gelişen piyasalarda Fed tarafından tetiklenen yükselişten yararlanıyor. Türkiye hisse senetleri, gelişen piyasalara göre fazla ucuz işlem görüyordu. Bu nedenle son yükselişe karşın, hisse senetleri gelişen piyasalara olan sermaye girişlerinden yararlanmaya devam ediyor” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)