BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Suriye'ye karşı savunmasız!----

Türkiye Suriye'ye karşı savunmasız!

Türkiye Suriye'ye karşı savunmasız!
12 Eylül 2013 - 11:22 www.finansgundem.com

ABD tarafından Suriye’ye bir müdahalede bulunulmasını önleyecek uluslararası girişimlere rağmen “Türkiye’de gerginliğin arttığı” yorumları yapılıyor

Amerika’nın Sesi, Türkiye’nın bir müdahale durumunda Suriye’nin bir misilleme saldırısında bulunabileceği kaygısıyla sınırlarına uçaksavar füzeleri yerleştirirken hükümetin olasılıkları değerlendirmek üzere kriz toplantıları düzenlediğine dikkat çekti.
Kongre tarafından finanse edilen Amerika’nın Sesi, geçen ay kendi halkına kimyasal silah kullanmakla suçlanan Esat rejimine karşı sert bir yanıt verilmesi çağrılarını yapan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini kaydettiği haberinde şunları söyledi:
“Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’yle arasında 900 kilometreyi bulan sınırına asker ve zırhlı araç yığınağı yapıyor. Ayrıca sınıra yakın bölgelere kısa menzilli füzeler ve kimyasal silahla mücadele timleri yerleştiriliyor.”
“TÜRKİYE’NİN SURİYE’NİN MİSİLLEMESİNE KARŞI SAVUNMASIZ”
Emekli tuğgeneral Haldun Solmaztürk’ün Türkiye’nin Suriye’nin misillemesine karşı “savunmasız” olduğu görüşünün de yansıtıldığı haberde söyle devam edildi:
“Solmaztürk, Suriye ordusunun Türkiye’yle başa çıkacak güçte olmadığının altını çizmekle birlikte, topçu, füze ve kimyasal silahlarla yapacağı bir misilleme saldırısının Türkiye’de önemli kayıp ve tahribata yol açabileceğini kaydediyor. Türk ordusunun kimyasal savaşa karşı hazırlıklı olup olmadığını bilmediğini belirten Solmaztürk, kimyasal silahla girişilen bir saldırının ciddi risk taşıyabileceğine işaret ediyor.”
“ANKARA MÜDAHALEYİ DESTEKLİYOR, KAMUOYU FARKLI DÜŞÜNÜYOR”
Amerika’nın Sesi, “Ankara, Amerika’nın Suriye’ye olası müdahalesine destek verse de, Türk kamuoyu aynı görüşte değil. Amerika’nın Sesi’ne konuşan bir İstanbullu da, Suriye’de olduğu kadar Irak’ta da savaşa karşı olduklarını, Türk hükümetinin Amerika’ya destek vererek hata yaptığını söylüyor” dedi.
Bir Türk analistin, Türk hükümetinin Suriye’ye müdahale yanlısı tutumundan dolayı siyasi tepkilere hedef olmadığını vurgulamakla birlikte, Suriye tarafından bir misilleme saldırısı gelmesi durumunda bu durumun hızla değişeceğine dikkat çektiğini kaydeden Amerika’nın Sesi, aynı analistin, “Türkiye’ye bir saldırı olması ve can kaybı yaşanması durumunda hükümete yönelik tavrın hızla olumsuzlaşacağı” görüşünü de yansıttı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)