BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Rusya'ya mal girişine engel oluyor, iddiasına yalanlama----

Türkiye Rusya'ya mal girişine engel oluyor, iddiasına yalanlama

Türkiye Rusya'ya mal girişine engel oluyor, iddiasına yalanlama
12 Mart 2023 - 17:12 www.finansgundem.com

Yaptırımlı malların Türkiye'den Rusya'ya paralel ithalatının engellediği iddiası, şirket yöneticisi Bezborodov tarafından yalanlandı. Bezborodov, gümrükte yaşanan problemin yazılımla ilgili olduğunu söyleyerek herhangi bir blokajın olmadığını belirtti

Yazılım ve teknoloji firması Infra Projects’in yönetici ortağı Aleksey Bezborodov, Rus nakliye şirketlerinin Türk gümrüklerinde yaşadığı iddia edilen sorunların yazılım güncellemesiyle ilgili olduğunu söyledi.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Bezborodov, lojistik şirketlerinin bu değişikliklerin farkında olduklarını ve durumun 12 Mart’a kadar normale dönmesini beklediklerini ifade etti.

Kommersant gazetesi, yakın zamanda paylaştığı haberinde Türkiye’nin yaptırım uygulanan malların Rusya’ya paralel ithalat yoluyla geçişini engellediğini iddia etmişti.

Bu iddiaları doğrulamayan Bezborodov, demecinde, “Rusya nakliye pazarındaki tüm katılımcılar, Türk gümrüğünün sunucularındaki yazılım güncellemeleri ile gelişmelerden şüphesiz haberdar. Çünkü ithalat ve lojistik sözleşmelerine ilişkin süreçlerin çoğu artık şu veya bu şekilde Türkiye’ye bağlıdır. 12 Mart’ta her şey büyük olasılıkla netleşecek. Çeşitli kaynaklar iddialarla panik havası yaratıyor. Bu nedenle gerçek durumu yansıtan resmi kanalların takip edilmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye’den karayolu taşımacılığının oldukça normal bir şekilde işlediğini hatırlatan uzman, karayolu taşımacılığı beyanlarının kağıt formdaki son formülasyonda farklılık gösterdiğini, bunun çevrimiçi olarak düzenlenen hava ve deniz taşımacılığının gümrüklerde yaşadığı sistem arızası nedeniyle problem yaşadığını vurguladı.

Bezborodov, gümrükleme sistemindeki emtia terminoloji kodlarının bir kısmının henüz çalışmaya başlamadığına değinirken, ancak buna rağmen taşıyıcıların T1 beyannamelerinin Türk gümrük sistemi üzerinden başarılı bir şekilde yürütüldüğünü bildirerek, sözlerini, “Yani Türk gümrüklerinde yaptırımlardan dolayı kaynaklandığı iddia edilen tam bir blokaj yok. Gümrük sisteminde kesintiler var. Bütün bunlar geçici rahatsızlıklar” diye tamamladı. (GazetemRu)

ABD: Gürcistan, ile Rusya üzerinde baskıyı sürdürme konusunda mutabık kaldık

Rusya dış ticarette doların payını azalttı, yuanın payını yükseltti

Rusya'da yoksul sayısında rekor düşüş

Rusya enflasyonu tek haneye düşürdü

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

28. yılında Gümrük Birliği'ne güncelleme talebi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)