BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya enflasyonu tek haneye düşürdü----

Rusya enflasyonu tek haneye düşürdü

Rusya enflasyonu tek haneye düşürdü
11 Mart 2023 - 09:51 www.finansgundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, ülkedeki yıllık enflasyonun yüzde 11’den yüzde 9,43’e gerilediğini açıkladı.

Enflasyon oranlarının 12 ay sonra ilk kez yüzde 10’un altına düştüğüne vurgu yapılan Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, 28 Şubat – 6 Mart haftasında gıda ürünleri fiyatlarının meyve ve sebze fiyatlarındaki düşüşün sürmesi sayesinde gerilemeye devam ettiği, diğer gıda ürünlerinde ise fiyat artışının ılımlı bir hızda devam ettiği ifade edildi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, yerli otomobil maliyetlerindeki artış nedeniyle gıda dışı ürünlerde genel fiyat artışının yüzde 0,06 olduğu belirlenirken, hizmet sektöründe de fiyatların geçen haftaki deflasyonun ardından artış gösterdiği kaydedildi.

28 Şubat’tan 6 Mart’a kadar olan dönemde haftalık enflasyon yüzde sıfır olarak belirlenirken, mart ayı başından bu yana ülkedeki tüketici fiyatları değişmedi.

Tüketici fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 1,3 artış gösterirken, Rusya Federal İstatistik Servisi’ne (Rosstat) göre yıllık bazda enflasyon yüzde 8,94 oldu.

Rusya’da en son yüzde 10’un altında enflasyon oranlarının geçen yıl şubat ayının sonunda yüzde 9,15 seviyesinde kaydedildi belirtilirken, 4 Mart 2022’de fiyatların hızla yükselmesiyle yüzde 10,42’ye yükselmiş  ve ardından nisan ayında zirve yapmıştı.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

Rusya-AB ticaretinde 8 yılın rekoru kırıldı

 

Rusya döviz kısıtlamalarını tekrardan uzattı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mendel11 Mart 2023 11:39

    Adamlarda liyakat var ilme bilime inanma ekonominin günümüz temel bilimsel gerçeklerini uygulayarak tarihin karanlık geçmişini örnek alıp doğru yolu bulmaları mükemmel olan