BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya döviz kısıtlamalarını tekrardan uzattı----

Rusya döviz kısıtlamalarını tekrardan uzattı

Rusya döviz kısıtlamalarını tekrardan uzattı
07 Mart 2023 - 11:44 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, 9 Mart 2023’te sona ermesi beklenen nakit döviz kısıtlamalarını yeniden uzattı.

2022 yılının Mart ayında ülkeye euro ve dolar banknot ithalatının yasaklandığı Rusya’da nakit döviz çekimlerine sınır getiren Rusya Merkez Bankası, kısıtlamaları altı ay daha uzattığını açıkladı.

Daha önce 9 Mart 2023’te sona ermesi beklenen kısıtlamaları 9 Eylül 2023 tarihine kadar sürdürme kararı alan düzenleyici, açıklamasında, bireysel ve tüzel banka müşterileri için izin verilen döviz çekim limitinin 10 bin dolarla sınırlandırıldığını hatırlattı.

Gazetemru'nun haberine göre, 9 Eylül’e kadar döviz alımına ilişkin önceki kısıtlamalar yürürlükte kalırken, bankaların döviz almak isteyen vatandaşlara yalnızca 9 Nisan 2022’den sonra kasalarına giren euro ve ABD dolarını satabileceği kaydedildi.

Rusya Merkez Bankası aynı zamanda bireylerin hesaplarından ve mevduatlarından döviz alımı sırasında bankalar için getirdiği komisyon yasağı uygulamasını da kadar uzattığını vurguladı.

Kısıtlamalar, Rusya’daki bir banka müşterisinin kendi hesabından toplam on bin dolardan fazla nakit veya bu tutara denk farklı yabancı para birimi çekmesine izin vermezken, bu limitin üstündeki rakamların ancak rubleyle verilmesini öngörüyor.

Rusya Merkez Bankası'nda işçi kıyımı iddiası

 

Rusya Merkez Bankası: Düşen ruble enflasyonu yükseltti

 

Rusya Merkez Bankası döviz satışını askıya aldı

 

Rusya Merkez Bankası döviz alımını durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)