BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya Merkez Bankası'nda işçi kıyımı iddiası----

Rusya Merkez Bankası'nda işçi kıyımı iddiası

Rusya Merkez Bankası'nda işçi kıyımı iddiası
27 Şubat 2023 - 12:25 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası'nın maliyetleri düşürmek için bin kişiyi işten çıkarabileceği öne sürüldü.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlarından darbe alan Rusya Merkez Bankası’nın personel ve bordro maliyetlerini düşürmeye hazırlandığı bildirilirken, yaklaşık bin kişiyi işten çıkarabileceği iddia edildi.

Kommersant gazetesi, Merkez Bankası’nın 2020’deki pandeminin başlangıcından bu yana en büyük optimizasyona hazırlandığını iddia ettiği haberinde, Batı yaptırımları sonrası oluşan mevcut durumda bazı operasyonların ya tamamen ortadan kalktığını ya da önemli ölçüde azaldığını belirtirken, düzenleyici kurumun personel indirimine gitmeye karar verdiğini aktardı.

Uzmanlar, dijitalleşmenin de etkili olduğu bu kararın temelinde Batı yaptırımları sonrası iş hacimlerindeki daralmanın yattığına inanırken, Kommersant’a konuşan kaynaklar mayıs ayına kadar Merkez Bankası merkez ofisinde bin çalışanın işten çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Personel kesintilerinin bölgesel birimlerde de gerçekleşeceği iddia edilirken, gazeteye konuşan kaynaklar, işten çıkarma dalgasının baharda yalnızca ilk aşama olacağını, ikincisinin sonbaharda planlandığını belirtiyor.

Gazetemru'nun aktardığına göre, Kommersant’a konuşan bir başka kaynak, Merkez Bankası’nın çalışanlara tatil için ödediği ücretlerle birlikte iki aylık maaş içeren maddi yardım hizmetini şimdiden iptal ettiğini aktarırken, düzenleyicinin işgücü verimliliğini sürekli olarak iyileştirdiği ve 2023’ün bir istisna olmayacağını bildirdi.

Merkez Bankası’na göre 2015’ten bu yana çalışan sayısı yüzde 30 azalırken, düzenleyici, bu sürecin personel sayısının daha kaliteli bir şekilde yönetilmesi ile geliştirildiğini ifade etmişti.

Uzmanlar, Merkez Bankası’nın geçen yıllarda da çalışan sayısını azalttığına dikkat çekerken, ancak bu kadar büyük çaplı bir işten çıkarmanın uzun zamandır yapılmadığının da altını çiziyor.

Düzenleyicinin 2020 yılı raporuna göre merkez ofisin finans kuruluşları bloğu yeniden düzenlenirken, tasfiye edilen Menkul Kıymetler Piyasası ve Emtia Piyasası Daire Başkanlığı ile Kolektif Yatırımlar ve Güven Yönetimi Daire Başkanlığı temelinde, Finansal Piyasa Altyapı Daire Başkanlığı ve Yatırım Aracıları Daire Başkanlığı oluşturulmuştu.

Personel sayısı 50 bine ulaşıyor

Ancak personel optimizasyon önlemlerinin bir kısmının 2020’de Rusya Merkez Bankası personel sayısının bir bütün olarak değişmediği ve 49 bin 400 kişiye ulaştığı salgın nedeniyle ertelendiğine dikkat çeken Kommersant, kurumun 2021 yılında veri yönetimi istatistik departmanı ve raporlama işleme departmanlarını birleştirdiğini, 2021 yılının tamamı için Merkez Bankası personel sayısındaki azalmanın sadece 300 kişi olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Uzmanlar, çok sayıda çalışana sahip olan Merkez Bankası’nın bu konuda daha önce de eleştirilere maruz kaldığını hatırlatırken, Finansal Yenilikler Derneği yönetim kurulu başkanı Roman Prokhorov, dünyada Rusya Merkez Bankasına kıyasla yalnızca Çin Merkez Bankası’nın daha fazla personeli olduğunu vurguladı.

Rusya Merkez Bankası: Düşen ruble enflasyonu yükseltti

 

Rusya Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

Rusya Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon açıklaması

 

Rusya Merkez Bankası'ndan 'ekonomik şok' uyarısı

 

Rusya Merkez Bankası, Rus bankalarını desteklemeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)