BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürkiye, İtalya’da ‘ev sahibi’ oldu----

Türkiye, İtalya’da ‘ev sahibi’ oldu

Türkiye, İtalya’da ‘ev sahibi’ oldu
08 Mayıs 2014 - 13:45 www.finansgundem.com

76 yıllık kiracılık sona erdi. Türkiye Başkonsolosu Sekizkök, Milano’da hizmet binası alındığını açıkladı

İtalya'nın Milano kentindeki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, 76 yıllık kiracılıktan kurtuluyor. Başkonsolos Aylin Sekizkök, İtalya'daki finansal krizi fırsata çevirmeyi sürdüren Türkiye'nin, neredeyse yarı fiyatına yeni bir hizmet binası satın aldığını ve tadilatın ardından burada hizmete başlayacaklarını söyledi.İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en uzun ekonomik durgunluğunu yaşayan İtalya, son dört yılda dünyaca ünlü markalarını ve gayrimenkulünü yabancı yatırımcıların eline teslim etmek zorunda kaldı. Hürriyet’in haberine göre kriz son olarak, halihazırda bir işhanındaki katlardan birinde hizmet veren Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu'na müstakil bir hizmet binası kazandırdı. 

Kentin merkezine 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan, prestijli bir muhitte yer alan Canova Caddesi'ndeki yaklaşık 2 bin metrekare büyüklüğündeki binanın yapımı 1906 yılına kadar uzanıyor. Bir buçuk sene öncesine kadar, artık İtalya'da faaliyetlerini durdurma kararı alan bir Alman bankasının kullandığı bina, yaklaşık 13 milyon euro bedel biçilerek satışa sunuldu. Ne var ki, mevcut finansal krizin etkisiyle bir süre kendisine alıcı bulamayan bina, yapılan pazarlıklar sonucunda Aralık ayında nihayet Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mülkü oldu. 
 
Konsolosluk bölümü için gerek olmasa da, rezidansa dönüştürülecek olan üst kattaki tadilatın ardından, gelecek senenin ilk yarısında bu binada hizmet verilmeye başlanması planlanıyor.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)