BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye ile Çin arasında banka köprüsü ----

Türkiye ile Çin arasında banka köprüsü

Türkiye ile Çin arasında banka köprüsü
12 Aralık 2015 - 06:52 www.finansgundem.com

ICBC Türkiye Başkanı Xu Keen, Türkiye ile Çin arasındaki ticarette banka köprüsü olmak istediklerini söyledi

Çinli ICBC’nin Türkiye Başkanı Xu Keen, TÜSİAD ve Koç Üniversitesi-Ekonomik Araştırma Forumu işbirliğinde düzenlenen ‘Çin’i Anlamak & Çin ile İş Yapmak’ konferansında yaptığı konuşmada Çin ile Türkiye arasında bankacılık köprüsü olmak istediklerini söyledi. 

Geçtiğimiz mayıs ayında Tekstilbank’ı satın alarak Türkiye pazarına giren dünyanın en büyük bankalarından Çinli ICBC’nin Türkiye Başkanı Xu Keen, yakın dönem planlarını şöyle anlattı: “Türkiye pazarına girdikten sonra stratejimizi çok net belirledik. Türkiye’de 44 şubemiz var. 2 bine yakın kurumsal müşterimiz var. Ayrıca perakende bankacılığı da yapıyoruz. İki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde büyük potansiyel var. Biz Türkiye ile Çin arasındaki ticarette bir banka köprüsü kurmak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye’de en iyi hizmeti vermek ve bununla birlikte Azerbaycan, Litvanya gibi çevre ülkelerdeki müşterilerimizin de ihtiyaçlarını buradan karşılayacak projeler geliştirmek.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)