BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye için tavsiye artırdı----

Türkiye için tavsiye artırdı

Türkiye için tavsiye artırdı
16 Eylül 2013 - 16:49 www.finansgundem.com

Credit Suisse EMEA hisse senedi portföyünde Türkiye'nin ağırlığını yüzde 5 underweight'ten yüzde 10 overweight seviyesine yükseltti

Credit Suisse'nin açıklamasında Türkiye'nin EMEA bölgesi hisse senedi portföyündeki ağırlığı yüzde 5 düzeyinde ve underweight tavsiyesinde iken bu ağırlığın yüzde 10 ve overweight seviyesine yükseltildiği belirtildi. Ağırlık artırımı fonlanırken porföydeki nakit ağırlığının yüzde 2.8 seviyesinden yüzde 1.3 seviyesine düşürülerek fonlanacağı ifade edildi. 
Kurumun raporunda 4 Eylül tarihinde yapolan değerlendirmede "Türkiye'de alım zamanı geri geldi mi?" sorusunun sorulduğu hatırlatıldı. Bu dönemde Türkiye'de daha boğa piyasası eğilimli bir duruşa  kavuşulduğu dile getirildi.
Aradan geçen iki haftadan daha az bir sürenin ardından ortamın değiştiğine inandığını belirten kurum buna yönelik nedenleri şöyle sıraladı: 
- Hafta sonu boyunca ABD ve Rusya Suriye'deki kimyasal silahlar konusunu ele aldı ve Suriye'nin kimyasal silahlardan arınması yönünde varılan anlaşmanın ABD'nin bir hava saldırısına gitmesi olasılığını ortadan kaldırdığı dile getirildi.  
- Ayrıca hafta sonu boyunca Larry Summers Fed Başkanlığı için adaylıktan çekildi ve bu piyasalarda olumlu yansıma buldu. 
- Türk bankacılık seköründe karlar aşağı yönlü düzeltmeye devam etti ve yeni yüksek faiz ortalmı ve düşük kredi büyümesi ortamını daha doğru yansıtıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)