BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye için enerjide tarihi fırsat----

Türkiye için enerjide tarihi fırsat

Türkiye için enerjide tarihi fırsat
09 Ekim 2013 - 11:52 www.finansgundem.com

Financial Times yazarı, Türkiye için çok iddialı bir yazıyı kaleme aldı

Konumu itibariyle dünya enerji ticaretindeki potansiyeli sık sık gündeme gelen Türkiye için Financial Times (FT) enerji yazarı Nick Butler, iddialı bir makale kaleme aldı. Türkiye’nin yüzyılı aşkın süredir ilk defa dünya ekonomisinde kritik role sahip olabileceğini, bunun da farklı bölgelerden yapılan petrol ve gaz ticaretinde kilit transit yolu oluşturmasından geçtiğini yazan Butler, “Osmanlı’nın liderleri yapamadı ve tarihte kaldı. Şimdi coğrafya, Türkiye’ye yeni bir fırsat sunuyor. Buradaki soru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülkenin çıkarlarının nerde yattığını görebilecek mi?” diye sordu. 
Merve Erdil’in Hürriyet’teki haberine göre yeni transit güzergâhlarının İstanbul’u enerji piyasasının kalbine yerleştirebileceğini söyleyen Butler, İstanbul’un rahatlıkla anlaşmaların yapıldığı ve fiyatların belirlendiği büyük bir ticari HUB (merkez) haline gelebileceğini kaydetti. Enerji uzmanlarına mikrofon tuttuğumuzda, 2020’ye kadar Türkiye üzerinden Avrupa’ya 85 ila 100 milyar metreküp gaz taşınabileceği kaydedilirken, yakın zamanda Azerbaycan, Kuzey Irak ile Doğu Akdeniz’den gelebilecek enerji potansiyeline vurgu yapıldı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)