BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Finans yönetim gurusunu getirdi----

Türkiye Finans yönetim gurusunu getirdi

Türkiye Finans yönetim gurusunu getirdi
21 Mayıs 2013 - 14:14 www.finansgundem.com

Dünyanın en önemli yönetim gurularından Peter Senge, Öğrenen Organizasyon kavramını Türkiye Finans yöneticileri ile paylaştı

Türkiye Finans, 20 Mayıs Pazartesi günü dünyanın en önemli yönetim gurularından Peter Senge’i İstanbul’da ağırladı. Öğrenen Organizasyon kuramını geliştiren ve iş dünyasına yön veren Senge, Crowne Plaza İstanbul-Asia’da Türkiye Finans yöneticilerine özel bir seminer verdi.
Beşinci Disiplin adlı kitabı dünya çapında bir milyon adetten fazla satan ve Harward Business Review dergisi tarafından son 75 yılın en etkileyici yönetim kitaplarından birinin yazarı seçilen Peter Senge, Türkiye Finans’ın Öğrenen Organizasyon yolculuğuna konuk oldu. Türkiye Finans yöneticileri, Öğrenen Organizasyon Uygulama Takımları’nın geldiği noktayı Senge ile masaya yatırdı; iletişim, takım çalışması, düşünsel modeller, sistem düşüncesi, problem çözme, vizyon, planlama kavramları çerçevesinde yapılan çalışmalar ele alındı.
Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ atasözümüzde olduğu gibi başarılı kurumlar, çalışanlarının bireysel gelişimleriyle paralel başarılar yakalar. Bu nedenle çalışanlarımızın bireysel gelişimlerine çok önem veriyor, bu konuya ciddi yatırımlar yapıyoruz. Yenilikçi ve gelişmeye açık yönetim bilinci ile desteklediğimiz bu uygulamalar, çalışanlarımızın motivasyonunu da önemli ölçüde artırıyor” diyerek, kurumsal başarı öyküsünde insan kaynağı faktörünün önemine dikkat çekti.
Bu sebeple Öğrenen Organizasyon çalışmalarına Eylül 2012’de başladıklarını belirten Gürerk, “Öğrenen Organizasyon benim için merak eden, nedenleri soran, sonuçları görmek isteyen, birlikte çalışma modelini geliştirmiş ve birlikte çalışırken öğrenen, başkasının değil kendi koyduğu hedeflerin peşinden giden, iletişime açık, her seviyede liderliğin geliştirildiği bir yapı anlamına geliyor. Öğrenen Organizasyon ile amacımız, deneyimlerinden, birbirlerinden, müşteri, tedarikçi ve tüm paydaşlarından sürekli öğrenen, gelişen ve pazardaki değişime hızla uyum sağlamanın ötesinde, değişimin önünde giden bir organizasyon kültürünü güçlendirmek. Bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Bir organizasyon için yaşamsal önem taşıyan ‘bilgi’yi öğreterek değil, çalışanlarımızın uygulama ortamında yaparak, yaşayarak öğrenmesini sağlıyoruz. Bu somut projeler, çalışanlarımızın proje konularını içselleştirmesini sağlıyor. İki ekiple başlayan yolculuğumuzda şu anda altı ekibimiz Öğrenen Organizasyon çalışmalarını yürütüyor, bunu tabana yaymayı planlıyoruz. Öğrenen Organizasyon kuramını geliştiren Peter Senge’in verdiği seminer de yeni düşünme biçimleri edinmenin önemini benimsememiz açısından son derece ilham verici oldu” dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mevlüt21 Mayıs 2013 17:01

    bence böyle giderse havlu atar ...tkb 2006 da iki finans kurumunun birleşmesiyle oluşan en büyük katılım bankası iken şimdi 3.sırada.. bir de bakın ki , aşağıdaki yorumcu fark atar diye tahmin ile övünmekte..yazık..

  • tfkb21 Mayıs 2013 14:29

    Türkiye Finans doğru yolda. Sene sonuna Kuveyt Türk'e fark atar, Asyayı ya seneye bu vakit sollar. Maşallah.