BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurkcell hissesine olumlu yansıyacak----

Turkcell hissesine olumlu yansıyacak

Turkcell hissesine olumlu yansıyacak
09 Temmuz 2013 - 14:25 www.finansgundem.com

JP Morgan, Privy Council'in bugün verdiği kararın Turkcell hissesine nasıl yansıyacağını yorumladı

JP Morgan, İngiltere'de Privy Council'in bugün verdiği karar ile Çukurova Grubu ve Rusya'dan Alfa Group arasındaki anlaşmazlığın çözümlenmesini Turkcell için pozitif olduğunu bildirdi.
JP Morgan, Çukurova'nın Alfa'ya ödemesi kararlaştırılan miktarın 1.56 milyar Dolar'ın beklenti aralığının alt bandında olduğunu belirtti. JP Morgan beklentiliren 1.6-2.4 milyar Dolar aralığında olduğunu hatırlattı.
JP Morgan, Turkcell'in ortaklık yapısının netleşmesi ile birlikte temettü konusunda uzun süredir yaşanan anlaşmazlığın daha kolay çözümlenmesinin muhtemel olduğunu da vurguladı.
JP Morgan, ortaklar arasında anlaşmazlık nedeniyle Turkcell'in 3 yıldır temettü ödemediğini hatırlattı. Turkcell'in geçmişte yüzde 50 temettü veren bir şirket olduğunu belirten JP Morgan, bunun devam halinde 1.5 milyar Dolar özel temettü dağıtılabileceğini ifade etti. Turkcell'in temel göstergelerinin 3.8 milyar Dolar'a kadar özel temettü dağıtılmasına imkan verebileceğini de vurgulayan JP Morgan, Turkcell'in hali hazırda bilançosunda 2 milyar Dolar nakiti olduğunu hatırlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)