BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk tahvillerinde düşüş beklemek zor----

Türk tahvillerinde düşüş beklemek zor

Türk tahvillerinde düşüş beklemek zor
11 Ağustos 2015 - 15:18 www.finansgundem.com

Amundi'nin yatırım yöneticisi Esther Law, Türk tahvillerinde çok fazla düşüş beklentisinde olmanın zor olduğunu söyledi

Londra'da Amundi gelişen piyasalar tahvilleri yatırım yöneticisi Esther Law, "Bu seviyede, lokal tahvillerde çok fazla düşüş beklentisinde olmanın çok zor olduğunu düşünüyorum," dedi.

Law, piyasanın halen erken seçim ve kaolisyon olasılığı arasında çok karışık olduğunu söyledi ve pozisyonlanmanın "çok" iyileştiğini ve yabancıların lokal tahvil varlıklarının geçen ay azaldığını sözlerine ekledi. 

Law, "Eğer siyasi cephede beklenmedik bir olumlu gelişme olursa, Türk tahvillerinin bu seviyelerden iyi performans göstermesi için potansiyel var" şeklinde görüş bildirdi.
 
Teknik göstergelerin özellikle yaz döneminde tahvil arzlarına bağlı olarak "oldukça destekleyici" olduğunu kaydeden Law, bu durumun lokal faizleri desteklemesi gerektiğini ve önümüzdeki aylarda volatilitenin artacağı beklentisine rağmen Türkiye tahvillerinde düşüş beklentisinin azaltılmasını makul kıldığını ifade etti. 

Uzun vadeli tahvilleri tercih ettiğini söyleyen Law, "Kısa vadeliler halen, Fed'e, gelişen piyasalara ve lokal gelişmelere ilişkin belirsiliklerden dolayı tahmin edilmesi çok güç olan kur hareketlerinden çok fazla etkileniyor" dedi.

Law, "Piyasalar için en iyi kısa vadeli senaryo makul bir koalisyon olacak. Bu, uzun süre devam eden bir koalisyon anlamına geliyor ve ardından Türk lirası'nda toparlanma göreceğimizi düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Türk tahvillerinde reel faizim "iyi" olduğunu, ancak kur volatilitesinin esas durumu oluşturduğunu ve bunun da lokal piyasalarda yatırımı daha az cazip kıldığını kaydeden Law, "Petrol fiyatları uzun bir süre düşük kalırsa, enflasyon ve cari açıkta iyileşme için potansiyel görüyorum" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)