BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk şirketlerine Kuzey Kutbu'nun yolu açıldı!----

Türk şirketlerine Kuzey Kutbu'nun yolu açıldı!

Türk şirketlerine Kuzey Kutbu'nun yolu açıldı!
17 Ekim 2023 - 09:51 www.finansgundem.com

Türkiye, 1920 yılında ABD, Fransa, İtalya, Japonya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu ülkeler tarafından imzalanan Spitsbergen Antlaşması'na resmi olarak katıldı.


Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "Spitsbergen ile ilgili olarak 9 Şubat 1920 tarihinde Paris'te imzalanan "Antlaşma"ya katılmamız uygun bulunmuştur" denildi.

1920 yılında ABD, Fransa, İtalya, Japonya ve İngiltere'nin bulunduğu ülkeler tarafından imzalanan antlaşma, kuzey kutup noktasına bin kilometre mesafede yer alan, Norveç egemenliğindeki Spitsbergen takımadalarına ilişkin düzenlemeleri içeriyor.

Antlaşmayla birlikte Türk şirketleri denizcilik, madencilik ve ticaret alanlarında faaliyette bulunabilecek.

"ARKTİK BÖLGESİNE ARTAN İLGİMİZ VAR"

8 Ekim 2022'de dönemin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, "Arktik bölgesine artan ilgimiz var, bu kapsamda Spitsbergen ile ilgili 9 Şubat 1920'de Paris'te imzalanan anlaşmaya taraf oluyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Önal, Arktik bölgesinin, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle deniz buzulunun incelerek çekilmesinin de etkisiyle siyasi ve ekonomik açıdan giderek önem kazandığını belirtmişti.

Norveç'in kuzeyinde Kuzey Kutbu'na yakın konumda bulunan Spitsbergen takımadalarına yönelik anlaşmanın önemini dile getiren Önal, "Bu adalar ve çevresi hem balıkçılık hem de madenler bakımından zengin. Zaman içinde farklı ülkeler artan ölçüde buraya ilgi gösteriyor ve bu anlaşmaya taraf oluyorlar. Bizim taraf olma nedenimiz de bu. Arktik bölgesine artan ilgimiz var, bu kapsamda anlaşmaya taraf oluyoruz" diye konuşmuştu. (Habertürk)

Alman inşaat şirketlerinde karamsarlık artıyor

 

Teknoloji şirketlerinde iş bulmak neredeyse imkansız

 

Almanya'da şirket iflasları arttı

 

Uzmanlar 'artık çok geç' diyerek uyardı: Kuzey Kutbu buzsuz kalacak!

 

Kuzey kutbunda son 1000 yılın sıcaklık rekoru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)