BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAlman inşaat şirketlerinde karamsarlık artıyor----

Alman inşaat şirketlerinde karamsarlık artıyor

Alman inşaat şirketlerinde karamsarlık artıyor
16 Ekim 2023 - 12:55 www.finansgundem.com

Almanya'da konut sektörünün, proje iptallerinin rekor düzeye ulaşmasıyla krizin derinleştiği, inşaat şirketlerini gelecek konusunda her zamankinden daha karamsar olmaya başladıkları bildirildi.

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), tarafından yapılan bir ankete göre, eylül ayında konut inşaatçılarının %21,4'ü inşaat projelerinin iptal edilmesinden etkilendiklerini söyledi. Bu oran, kayıtların tutulmaya başlandığı 1991 yılından bu yana görülen en yüksek seviye ve ağustos ayındaki %20,7'lik orandan daha kötü.

Avrupa'daki diğer pek çok ülkede olduğu gibi Almanya'da da konut inşaatı, yüksek faiz oranları ve enflasyonun finansman ve malzeme maliyetlerini artırması nedeniyle darbe alıyor. İnşaat eksikliği önümüzdeki yıllarda kıtlığı daha da arttırma tehdidi yaratıyor. Ifo Pazartesi günü yayınladığı bir raporda, kısa vadede görünürde bir "iyileşme" olmadığını belirtti.

Ifo'nun anket başkanı Klaus Wohlrabe raporda, "Bugün başlanmayan daireler iki yıl içinde kira piyasasından kaybolacak. Birçok proje artık ekonomik olarak uygulanabilir değil." dedi.

Almanya'da şirket iflasları arttı

 

Almanya'dan kara parayla mücadele için yeni kurum

 

Almanya'da enflasyon beklentilere paralel

 

IMF'den Almanya ekonomisinde daralma öngörüsü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)