BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'dan kara parayla mücadele için yeni kurum----

Almanya'dan kara parayla mücadele için yeni kurum

Almanya'dan kara parayla mücadele için yeni kurum
11 Ekim 2023 - 14:38 www.finansgundem.com

Almanya'da Bakanlar Kurulu, hükümetin kara para aklamayla mücadele için Federal Mali Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (BBF) kurulmasına onay verdi.

Almanya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kara para aklama ve bu konudaki yaptırımların uygulanmasının izlenmesi ve analizinin merkezileştirilmesi için Federal Mali Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (BBF) kurulmasına Bakanlar Kurulu tarafından onay verildiği kaydedildi.

Buna göre özellikle cezai soruşturmalar ve kara para aklama denetiminin koordinasyonu BBF bünyesinde bir araya getirilecek ve Yaptırımların Uygulanması Merkezi Ofisi (ZfS) de 2025’te BBF’ye katılacak.

Piyasadaki suistimalleri önlemek ve daha fazla şeffaflık sağlamak için bir gayrimenkul işlem kaydı oluşturulurken elektronik satış bildirimlerinden elde edilen bilgiler de kayıtlarda saklanacak.

BBF'nin 1700 çalışanı, Köln ve Dresden kentlerinde de ofisleri olması planlanıyor.

Öte yandan Almanya, geçen yıl küresel Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından dünyanın en büyük nakit para kullanılan merkezlerinden biri olmasına rağmen kara para aklamayla mücadelede yeterince başarılı olamadığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Almanya'da enflasyon beklentilere paralel

 

IMF'den Almanya ekonomisinde daralma öngörüsü

 

Almanya'nın sanayi üretiminde olumsuz görünüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)