BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürk milleti Ata'ya koştu!----

Türk milleti Ata'ya koştu!

Türk milleti Ata'ya koştu!
29 Ekim 2023 - 16:55 www.finansgundem.com

Resmi tören sonrasında Anıtkabir'e gelen her yaştan vatandaşlar, Ata'nın huzurunda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. Ayrıca, SOLOTÜRK gösteri uçuşu yaparak Cumhuriyet coşkusuna renk kattı.


Cumhuriyet ‘in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde 7’den 70’e vatandaşların akınına uğradı.

Anıtkabir, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı.

Her yaştan çok sayıda vatandaş, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Anıtkabir'de Ata’nın huzuruna çıktı.

Kimi ailesiyle, kimi arkadaşlarıyla kimi de yalnız başına Anıtkabir'e akın eden vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirip, özel günü ölümsüzleştirdi.

Her yaştan çok sayıda vatandaş, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Anıtkabir'de Ata’nın huzuruna çıktı.

Kimi ailesiyle, kimi arkadaşlarıyla kimi de yalnız başına Anıtkabir'e akın eden vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirip, özel günü ölümsüzleştirdi.

SOLOTÜRK’TEN ÖZEL UÇUŞ

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

SOLOTÜRK pilotları, Anıtkabir semalarında çeşitli manevralarla gösteri uçuşu yaptı.

100'ÜCÜ YILIN BEBEKLERİ ANITKABİR'DE

Cumhuriyet’in 100'üncü yılında doğan Çağan İpek ve Maya Aksu da anne ve babalarıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

6 aylık olan Çağan bebeğin babası Utku İpek, Anıtkabir'e gelmek için sabah erken saatlerde evlerinden çıktıklarını ifade ederek, “Oğlum 2023 doğumlu. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, oğlumun da burada bulunmasını istedik. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Cumhuriyet Bayramı yaşamak için ailecek buraya geldik. Biz, anne-babası olarak 1'inci yüzyılı yaşadık. Muhtemelen 2'inci yüzyılı görmeyeceğiz. Umarım 2'inci yüzyılı gören, yaşayan torunlarım olur” dedi.

Maya bebeğin babası Tolga Aksu da Cumhuriyet coşkusunu ailece yaşamak için Anıtkabir'e geldiklerini ifade ederek, “Cumhuriyet'in 100'ncü yılında, kızım Maya ile beraber Ata'mızı ziyarete geldik. Cumhuriyet, her zaman yaşayacak. Biz, Atatürk'ün çocuklarıyız. O bize, zorluklarla kurduğu bu ülkeyi emanet etti. Bize de düşen de 2'inci, 3'üncü yüzyılda Cumhuriyet'e sonsuza kadar sahip çıkmaktır. Umarım çocuklarımıza da güzel bir dünya bırakabiliriz” ifadelerini kullandı.

YENİ YÜZYILDA MEMLEKETE HUZUR DİLİYORUM’

Cumhuriyet'in ilk yüzyılına tanıklık eden vatandaşlar da Anıtkabir'deydi. Mehmet (84) ve Sultan Turalı (79) çifti Anıtkabir’de 100'üncü yıl coşkusunu yaşadı. Mehmet Turalı, bugün farklı bir bayram yaşandığını söyleyerek, “Bizler, Atatürk oldukça varız. Onun izinden çıkmayız. Bugün burası çok kalabalık. Gençler, burada çok fazla. Kaç saattir buraya gelmekte zorlanıyorlar kalabalıktan dolayı. Yeni yüzyılda memlekete huzur diliyorum” dedi.

İzmir'de 100. yıl kutlamaları: Geçmişin coşkusu ve geleceğin umutları...

 

Rusya’da Cumhuriyet’in 100. yılı kutlaması

 

Cumhuriyetle yaşıt... Fahriye Nine o günleri dün gibi hatırlıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)