BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk Kahin yine 12'den vurdu----

Türk Kahin yine 12'den vurdu

Türk Kahin yine 12'den vurdu
08 Şubat 2014 - 10:38 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında kaybettiğimiz 'Türk Kahin' Ali İhsan Gelberi yine kehanetleriyle konuşuluyor...

‘Türk Kahini’ olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında vefat ederek aramızdan ayrılan Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Birimi Müdürü Ali İhsan Gelberi yine kehanetleriyle gündemde. Türkiye'nin kredi notunun artacağını aylar öncesinden yazan Gelberi, geçtiğimiz yıl Şubat ayında, 2014 Şubat’ında Türkiye’nin kredi notunun düşeceğini yazmıştı. 

@ongoru2014 hesabından öngörülerini paylaşan ünlü ekonomist burada şunları yazmıştı.

"Bu hesabı 2014 yılı öngörümü yazmak üzere açtım. Türkiye’nin notunun artacağı tarih tahminimi kendi hesabımdan rahatça yazdığım halde bu sefer tahminimi aynı rahatlıkla yazamıyorum. Ben de bu defa korumalı bir hesapta yazıyorum. Öngörüm şöyle: 2014 yılının şubat ayının ilk haftasında bir kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin notunu düşürecek…"

Bu akşam saat 19.00’da kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi. Belki Türkiye’nin kredi notu değişmedi ama bu durum TL ve faizler üzerinde şimdiden olumsuz etki yaratmaya başladı. 

Öte yandan bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, geçen yıl Türkiye’nin notunu artırırken ‘karapara’ ile etkin mücadele edilmesini şart koşmuştu. Önümüzdeki hafta Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) ‘nin Paris’te yapacağı toplantıda eğer Türkiye, ‘kara listeye’ alınırsa Fitch’in not indirimine gidebileceği ifade ediliyor. 

Ünlü ekonomist, 17 Ekim 2013’te İstanbul’da vefat etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)