BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Türk işçiler Rusya'da mahsur kaldılar----

​Türk işçiler Rusya'da mahsur kaldılar

​Türk işçiler Rusya'da mahsur kaldılar
22 Aralık 2013 - 12:41 www.finansgundem.com

Çalışmak için gittikleri Rusya'da kaçak durumuna düşen 66 Türk işçi, zor günler geçiriyor.



Rusya'nın Soçi şehrinde, gelecek yıl yapılacak kış olimpiyatları tesisleri inşaatlarında çalışmak üzere giden 66 Türk işçi, burada mahsur kaldı.

KAÇAK DURUMUNA DÜŞMÜŞLERDİ
Türk işçilerden Kerim Demirel, eşi ve yakınlarının yardımıyla Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde ailesine kavuştu. Demirel, ağustos ayında Soçi’ye turist olarak giriş yaptığını, 66 kişilik işçi grubunun, zamanında çalışma izni alınmadığı için kaçak durumuna düştüklerini söyledi.

POLİS, RUSYA'DAN ÇIKMAMIZA İZİN VERMEDİ
Kendisinin kurtulduğunu ancak paraları olmadığı için Soçi’de mahsur kalan 66 arkadaşının çok zor durumda kaldıklarını anlatan Demirel, şöyle konuştu: “Rusya 2014 kış olimpiyatları tesislerine inşaat işçisi olarak gönderildik. 66 Türk işçisi olarak Soçi’de 4 aydır mahsur kaldık. Sembol İnşaat Şirketi’nin taşeronu olarak çalışan İn Storoy İnşaat tarafından 4 ay önce turist olarak gönderilen bizlere 3 aylık teknik vize çıkarıldı. Vizelerimiz bitti, paralarımızı alamadık. Polis, Rusya’dan çıkmamıza izin vermedi. Ben, ailemden yardım talebinde bulundum. Ben geldim. Ancak orada kalan arkadaşlarım paralarını alamadıkları için mağdur oldu. Ben kurtuldum, ancak orada yaşayan arkadaşlarımla sürekli telefonla görüşüyoruz. 12 arkadaşımız Rusya’da cezaevine girmiş. Her geçen gün polis baskıları ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti devleti bir an önce el atmalı ve arkadaşlarımı kurtarmalıdır.”

BİZİ BU DURUMDAN KURTARIN
Sochi Krasnaya Polyana’daki kamplarda kalan işçilerin ailelerinin Türk Konsolosluğuna başvurduklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirten ve telefonla Kerim Demirel’i arayan Arif Aşınmamış ise, şunları söyledi: “66 kişiden oluşan grubumuzun 4 aydan bu yana Rus makamları tarafından pasaportlarımız alınmıştır. Burada çok zor günler geçiriyoruz. Kaldığımız yerden çıkamaz duruma geldik. Her gün Rus polisi gelip üçer beşer bizleri alarak cezaevine götürüyor. Bu durumdan bizi kurtarın. Türk makamlarına ve yetkililerine sesleniyorum. Burada çok zor durumdayız. Paramızı alamadığımız için mağdur olduk. Bizi buradan kurtarın.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)