BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk işadamlarına büyük müjde ----

Türk işadamlarına büyük müjde

Türk işadamlarına büyük müjde
18 Nisan 2013 - 17:50 www.finansgundem.com

Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez ilk kez Finans Gündem’e açıkladı

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM
Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın lider bankacılık kuruluşu Burgan Bank Grubu, Türk bankacılık sektörüne 3 ay önce Burgan Bank’la giriş yaptı. Ve kısa sürede sektörde büyük bir ivme yakaladı.  Türkiye ile gücünü katlayan Burgan Bank şimdi de Irak stratejisini hayata geçirdi. Nereden mi biliyoruz? Mehmet Sönmez’den! Çünkü Bağdat’tan yeni dönen Burgan Bank Türkiye’nin Genel  Müdürü Mehmet Sönmez, ayağının tozuyla Kuzey Irak’tan Bağdat’a, Basra’ya iş yapan Türk işadamlarını rahatlatacak Irak bombasını Finansgundem.com’a açıkladı.
-Bağdat’a gitmişsiniz, Burgan Bank’ın Irak’a yönelik planları mı var?
-Evet, Bağdat’tan yeni geldim ve ilk sizinle görüşüyorum… Biz Irak’a,  Iraktaki potansiyelin çok büyük olduğuna inanıyoruz, bu nedenle Bağdat’a gittim, birkaç gün kaldım. Bizim Irak’ta 40 şubeli bankamız var, adı da Bank of Bağdat. Ve bankamıza ülkenin bütününü kapsayacak bir takım yeni anlaşmalar imzaladık. Sadece Kuzey Irak’tan değil, Bağdat, Basra, bütün Irak’tan bahsediyorum. Ve Türkiye’de bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirdik ki şöyle;  uzun yıllar sonra Irak’ın tamamında, bugün bizim Irak’taki 40 şubemizin herhangi birine giren bir müşterimiz öğlen 12’ye kadar parasını yatırırsa öğleden sonra buradan çekebilecek. Yani  Türkiye’de bir ilk olacak bu iş….
-Irak neden bu kadar önemli?
Irak’ın Türkiye’yle 2012 yılında 13 milyar dolar dış ticareti var, bunun 12 milyar doları buradan yapılan ihracat olmak üzere ve bu rakam bundan 5 sene önce 3 milyar dolardı. Önümüzdeki 5 sene içerisinde de 20 milyar dolara çıkacak. Irak Türkiye için çok önemli, Irak deyince herkesin aklına Kuzey Irak geliyor, oysa bana göre Türk firmalarının Kuzey Irak’taki iş potansiyeli Irak’ın bütününün ancak yüzde 25. Gözümle gidip gördüm, şantiye gibi Bağdat…
Basra bölgesi de öyle ama Bağdat tam anlamıyla şantiye; başta tekstil olmak üzere inşaat, enerji, perakende sektörü olmak üzere büyük bir ataktalar… Her biri 7 milyar dolarlık projeleri kendim gördüm. Burası inanılmaz, Türk firmaları gidiyor oraya; genç, müteşebbis, iş adamları da tek başına gidiyor. THY’nin günde 2 uçağı var Bağdat’a, 2’si de ful uçuyor. Vize yok, vizeyi kapıda veriyor. Sadece Bağdat’ı bir bilenle gezeceksin güvenlik açısından. 2 şekilde gidiliyor; ya güvenlik alıp zırhlı araçlarla gidiyorsun ya da bir gömlek bir pantolon halkın arasına karışıp dolmuş, taksi öyle gidiyorsunuz. Biz bu yolu seçtik, kendi başımıza, bir bankacı gibi değil…  Hem bir bankacı olarak hem bir vatandaş olarak yaşadık Bağdat’ı.  Burgan Bank Türkiye olarak bunu ilk kez Finans Gündem’e açıklıyorum.
İkincisi buradaki firma Irak’ta kiminle iş yapacak? Güvenilir mi, değil mi, nereden İstihbarat alacak?
Irak’a çok hâkimiz, artık bizden alacaklar. Irak’ın neresinde iş yaparsanız yapın, Burgan Bank Türkiye müşterisi olmanız koşuluyla Bank Of Bağdat’ın kapıları size açık.
Irak’ta, Kuzey Irak’ta iş yapanlardan biliyorum, bankacılık sistemi yokluğundan yakınıyorlardı.
Bankacılık sistemi Irak’ın kanayan yarası; telefon hattı yok, her şey uydu ve cep telefonu üzerinden yürüyor. İnternet, fiber optik kablo yok. Ama biz orada uydu üzerinden, olabilecek en ileri teknolojiyi kullanarak on-line bankacılık hizmeti veriyoruz. Yani Irak’taki artık nakit sıkıntısına veya paranın Türkiye’ye nasıl gelebileceği endişesine son verdik.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)