BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk-İş Başkanı: Asgari ücret müzakeresi 7.785 TL'den başlayacak----

Türk-İş Başkanı: Asgari ücret müzakeresi 7.785 TL'den başlayacak

Türk-İş Başkanı: Asgari ücret müzakeresi 7.785 TL'den başlayacak
07 Aralık 2022 - 11:35 www.finansgundem.com

Türk-İş Başkanı Atalay "Asgari ücret müzakeresi 7.785 TL'den başlayacak, nereye çıkabiliyorsa çıkacak" açıklamasında bulundu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılacak ilk toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Tespit ettikleri açlık sınırının 7.785 lira olduğunu hatırlatan Atalay "Asgari Ücret müzakeresi 7.785 TL'den başlayacak, nereye çıkabiliyorsa çıkacak" ifadelerini kullandı. Atalay asgari ücrette uygun olmayan bir rakam çıkarsa masada olmayacaklarını belirtti.

Atalay, açıklamasında şunları kaydetti:

"Diyoruz ki veriler elimizde. Kırk senedir bizim uzman arkadaşlarımız bu rakamları söylüyor. Biz de kamuoyuna diyoruz ki, Türk-İş'in açlık rakamı, yoksulluk rakamı bu. Yoksulluk rakamı 10 bin 170 lira bir bekar işçi için. Rakam söylemek kolay burada önümüzde öyle problemli mesele vergidir vergiyi konuşmak lazım. Vergi toplumun tamamını ilgilendiriyor. 20 sene önce vergi asgari ücretin 20 katıydı şimdi 5 katı bile değil. Yani vergi ile ilgili ülkeyi yönetenler bir düzenleme yapması gerekiyor.

"Pazarlık 7 bin 785 lira sınırından başlayacak"

Şimdi burada saat 14.00'te komisyon toplantıya girecek. Biz bugün komisyonda asgari ücreti 5 bin 500 lira ilgili konuşmayacağız. Bugün komisyonumuz asgari ücreti 7 bin 785 lira açlık sınırından başlayacak, onun üstüne nereye çıkabiliyorsak çıkacağız. Toplumun büyük kesimini memnun edecek bir rakam olursa, komisyonu memnun edecek bir rakam olursa, başkanların benim razı geleceğim bir rakam olursa oturur altına imza atarız. Toplumun, işçinin memnun olmadığı rakamın ne altına imza atarız ne de o masaya otururuz.

Açlık sınırını kamuoyuna açıkladık. Televizyonların bir bölümünde sanki Türk-İş bunu istemiş gibi gösterdiler. Bunun altını çizerek olayı anlatıyorum. Ekseriyet kamuoyunun memnun olacağı bir rakam varsa dün de olmadık bugün de olmayız. Ne asgari ücretlinin ne emeklinin, ne işçinin başını aşağı eğdirecek dün de bir şey yapmadık bugün de yapmayız. Bizden duymadıklarına arkadaşlar itibar etmesinler.

Uygun olan bir rakam olursa bizim için problem yok. Uygun olmayan bir rakam olursa katılmayız, o masada olmayız durum bundan ibaret.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mesaisi bugün başlıyor

 

Dünyada asgari ücret son on yılda nereye geldi?

 

Bakandan asgari ücret açıklaması: Ortalamayı yukarı taşıyan...

 

TİM Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)