BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk halkı kararını verdi----

Türk halkı kararını verdi

Türk halkı kararını verdi
22 Ocak 2013 - 17:10 www.finansgundem.com

EDAM’ın Türkiye çapındaki araştırmasından kamuoyunun AB’ye üyelik konusundaki bakışı ortaya çıktı

Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi'nin (EDAM) Türkiye çapında yaptırdığı kamuoyu araştırması, Türk kamuoyunun Avrupa Birliği’yle ilişkiler konusunda bölünmüş olduğunu ortaya çıkardı. Çıkan sonuca göre kamuoyunun üçte ikisi AB ile üyeliği istemiyor.
 Araştırma kapsamında Türkiye'nin 18 ilinde bin 509 kişiye yöneltilen, "Türkiye'nin gelecek 5 yılda Avrupa Birliği'ne üyelik konusunda ne yapmalı?" sorusuna cevap verenlerin üçte biri üyelikte ısrarlı olunmasını gerektiğini söylerken, geri kalan üçte ikilik kısım tam üyelikten vazgeçilmesi görüşüne katıldı.
Bu açıdan kamuoyunda tam üyelikten vazgeçilmesi görüşünün daha baskın olduğunu görüldü. Ancak bununla birlikte, tam üyelikten vazgeçilmesini savunanlar arasında da görüş farklılıkları bulunduğu da ortaya çıktı.
PARTİLER ARASINDA BÜYÜK FARK
Araştırmanın sonuçlarına göre AB konusunda parti tabanları arasında da önemli fark olduğu tespit edildi. Buna göre, Ak Parti seçmenlerinin yüzde 34’ü “tam üyelik hedefinde ısrarlı” olunması görüşündeyken, bu oran CHP seçmenlerinde yüzde 30’a, MHP seçmenlerinde yüzde 15’e düştü. BDP seçmenleriyse yüzde 88 gibi çok yüksek bir oranda Avrupa Birliği hedefinin savunucusu oldu.
KARŞI OLANLAR SONRASI İÇİN FARKLI
Ağırlıklı olarak Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefinden vazgeçilmesi eğilimi taşıyan CHP ve MHP tabanları arasında, sonrasında yapılacaklar konusunda farklılıklar görüldü.
CHP seçmenlerin yüzde 27’si “karşılıklı çıkarlara dayalı ilişki kurulması” görüşüne katılırken, bu oran MHP seçmenleri arasında yüzde 21 oldu. Buna karşılık MHP seçmenlerin yüzde 40’ı tam üyelik hedefinden vazgeçilmesi sonrasında Türkiye’nin tek başına davranması gerektiğini düşünürken, bu oran CHP seçmenlerinde yüzde 27 oldu. Bölgede yeni bir işbirliği kurmayı hedefleyenlerin oranı üç büyük partide de birbirine yakın oranlarda yüzde 15 civarında çıktı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çokbilen adam22 Ocak 2013 20:59

    AB ye ve gümrük birliğine karşıyız. Onlar ortak biz pazar durumundayız. Hatta gümrük birliğini tek taraflı kabul ettiğimiz için KUMA durumundayız. Anlamayan görmeyen bu işin satışını yapıyor demektir.!!

  • dede korkut22 Ocak 2013 18:31

    özgüveni en yüksek ülkesine en çok güvenen partili Mhp li..Helal olsun Mhp'lilere.ben de sizinleyim bundan böyle