BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk döneri Almanya’yı karıştırdı----

Türk döneri Almanya’yı karıştırdı

Türk döneri Almanya’yı karıştırdı
30 Haziran 2023 - 17:07 www.finansgundem.com

Almanya’da Türk dönerine yasak tartışması büyüyor.

Almanya’da hızla yükselen ve oy oranını yüzde 20’lere çıkaran, Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) Türk dönerine yasak istedi. Parti, "Almanya’da, Alman kültürüne uygun yemekler olmalı" diyor.

Almanya'da yaşayan Türkler nedeniyle neredeyse ülkenin de 'milli yemeği' haline gelen döner, Alman siyasetinde tartışma yarattı. Her geçen gün oylarını yükselten ve yüzde 20'leri bulan parti Almanya İçin Alternatif Partisi'nin (AfD) Berlinli üst düzey politikacısı Alexander Jungbluth, Türk dönerine yasak istedi.

Kirchheimboleden'de bir toplantıya katılan Jungbluth, artık döner ya da nargile barlar yerine Avrupa'da Avrupa kültürünü yansıtan ürünlerin olması gerektiğini söyledi. AfD'li politikacının bu sözleri destekçileri tarafından alkış aldı. Jungbluth, toplumsal çeşitliliğinin böyle olmayacağını, tek bir ürünün her yeri işgal etmesi ile çeşitlilik sağlanamayacağını savunurken, değişik ülke mutfakları yerine Alman mutfağını savundu.

Türkler ve Almanlar tepkili

Bu sözlere ise Türkler ve Almanlar'ın bir çoğu tepki gösteriyor. Şu anda Almanya'da isteyenin döner, isteyenin pizza ya da Asya yemekleri tüketme lüksü yaşadığına değinilirken, mono-kültür ile çeşitlilik sağlanamayacağı belirtiliyor.

Araştırmalara göre Almanya'da içine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt sosu dökülen döner, birçok fastfood zincirini tahtından ederek birinci sıraya yükselmişti. (SÖZCÜ)

Türk döneri, o ülkede en çok sipariş verilen yemek oldu

 

Almanya'da Türk döneri zirvede

 

Almanya'da vatandaşlar döner fiyatlarına tepkili

 

Almanya Başbakanı'na döner protestosu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)