BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk bankacılık sektörünün önceliği ne----

Türk bankacılık sektörünün önceliği ne

Türk bankacılık sektörünün önceliği ne
05 Mayıs 2017 - 16:36 www.finansgundem.com

Forum İstanbul 2017’nin ikinci gününde ‘Türkiye’nin Mali İhtiyaçları İçin Yeni Yollar ve Varlık Fonu’ ve ‘Finansal Sistemlerin Geleceği Nasıl Olacak’ oturumları gerçekleştirildi.

‘Forum İstanbul 2017’in ikinci gününün ‘ Türkiye’nin Mali İhtiyaçları İçin Yeni Yollar ve Türkiye Varlık Fonu’ başlıklı oturumunda ‘Türkiye Varlık Fonu’nun dünya örneklerine göre ne tür farklılıklar vardır?’ ‘Varlık fonunun sağlayacağı katkılar nelerdir?’, ‘Uluslararası yatırım fonları’, ‘Yatırım Fonları ve Yabancı Yatırım Uyuşmazlıklarında Tahkim’ gibi konuların cevapları arandı.

“Finansal Sistemlerin Geleceği Nasıl Olacak” başlıklı ikinci oturumda ise ‘Küresel bankacılık görünümü’ ‘ Banka performanslarının uluslararası çapta değerlendirilmesi’ ‘Dijital finansal sistemin istikrarı, ‘ Fintech ve insuretech modelleri’, ‘Finansal teknolojilerde etkin güvenlik hizmetleri’ ‘Mobil ödeme sistemleri’ gibi konular ele alındı.

İŞTE KONUŞMALAR…

Konferansın ikinci gününde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Küresel ekonomide gelişmekte olan ve gelişen ülkelerin PMI’na bakıldığında bir toparlanma söz konusu. Bu sene için %3,5’lik, gelecek sene için ise %6 iyi bir rakam. Avrupa için gelecekteki öngörü büyümenin ivme kazanacağı. Çok net bir şekilde PMI – büyüme tahmini yukarı yönlü. Geçen seneye bakıldığında, küresel ticaret %2,5’a düşmüştü bu sene ise %4. Küresel enflasyona bakıldığında bir kıpırdama var. Fakat önemli bir risk olarak karşımıza çıkmıyor. Dünyada ciddi bir gelir adaletsizliği ve bunun getirdiği bir popülizm söz konusu. Gelişmekte olan ülkelere olan fon akışı son zamanlarda hızlanmış durumda. Küresel borçluluk oranlarına bakıldığında ise hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ülkelerde muazzam bir durum var” dedi.

Türkiye’nin orta ve uzun vadede finansal büyümenin hızlanacağını belirten Şimşek, “Reel olarak sabit kişi başı geliri 1.8 kar artmış durumda. Türkiye’de aslında göstergeler büyümenin hızlanacağını gösteriyor. Piyasada bir normalleşme, bir iyimserlik var. Bizler ihracata çok büyük destekler veriyoruz. Desteklerimiz 3 kat attı. İhracat yapanlara resmi pasaport imkânı sunuyoruz. Turquality programına ise devam ediyoruz” diye konuştu.

ÇETİNKAYA: GÜÇLÜ BİR DENETLEME SİSTEMİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya

“Küresel krizin ardından 10 yıl bir zaman geçti. Halen tam olarak bir toparlanmaktan söz etmek zor. Ekonomik büyümenin, güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı olması önemlidir. Maliye politikalarının büyümeyi kapsayıcı şekilde artırması önem arz etmektedir. Küresel ekonomide toparlanmanın başladığı bu günlerden küresel standardalar gevşemeye gitmemek finansal açıdan önem arz etmektedir Finansal hizmetler alanında hızlı bir dijitalleşme dikkat çekmektedir. Önümüzdeki dönemde bankacılık sektörü dijitalleşmede daha fazla rekabet içerisine girecektir. Kritik husus güçlü bir denetleme sistemini de ortaya koymaktır.”

BOSTAN: TÜRKİYE VARLIK FONU ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUMDA

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan

“Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 2023, 2053 ve 2071 vizyonları ekonomideki izdüşümü lokomotif haline getirecek. Türkiye Varlık Fonu geleceğini finansmanı olarak görülmektedir. Artık dünyada haberleşme teknolojisi ile ilerlediğini görüyoruz. Bu anlamda Türkiye Varlık fonu çok önemli bir konumda. Türkiye’nin yeni markaların ortaya çıkması, rekabetin daha çok yaşanması açısından büyük bir etkisi olacağı görüşündeyim. Varlık Fonlarına yatırımlar teknolojik yatırımlar ile birlikte önem kazandı.”

ÖZİNCE: BANKACILIK SEKTÖRÜMÜZÜN İHTİYACI ÖNCELİKLİ OLARAK SERMAYE

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince

“Türkiye’de bugün bankacılık sektöründeki çalışmalarımızdan dolayı övünmeliyiz. Ülke ekonomisinin beklentilerine cevap vemek için önce sermayeye sonrada kaynağa ihtiyacımız var. Bana göre, bankacılık sektörünün dış kaynağı döviz üzerinden fazlalıkla kullanması bizleri bir açmaza götürüyor. Müşteri ve teknolojiden önce bankacılık sektörümüzün öncelikli olarak sermayeye ihtiyacı var.”

LEBLEBİCİ: BÖLGENİN EN GÜÇLÜ ALTYAPISI BİZDE

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici

“Bazı yatırımcılar, yalnızca bizim sektörümüzde değil, maruz kaldıkları sorunlar ile piyasadan ayrıldılar. Sermaye getirilerine baktığınızda Türkiye’de durum hala iyi. Bu da hala yabancının ilgisini çekmektedir. Bölgenin en güçlü altyapısı bizde. Bu durum sermaye çekmemize de yardımcı olacaktır. Türkiye bütünsel bir yaklaşımla kendi hikayesini anlattığı sürece ben sorun kalacağını düşünmüyorum.”

MARQUET: TÜRKİYE VARLIK FONU İLE YAPACAĞIMIZ KONUŞMAYI ÖNEMSİYORUZ

EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Jean Patrick Marquet

“EBRD olarak Türkiye’de 9 milyar Euro yatırım yapmış bulunuyoruz. Bu yatırımın 2 milyar Euro’su yapmış olduğumuz yeni yatırımları kapsıyor. Türkiye Varlık Fonu ile yapacağımız çalışmayı önemsiyoruz. Aslında farklı alanlarda da aynı amaçlar da katılım sağlamak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye’deki şirketlerin yönetimine, girişimci olmalarına ve rekabette ön almalarına yardımcı olmak. Bu yüzden Türkiye Varlık Fonu bizim için önemli bir partner.”

YILDIRIM: PİYASALARDA BELİRSİZLİK ÇOK YÜKSEK

Koteder Yönetim Kurulu Üyesi Sevdil Yıldırım

“Türkiye Varlık Fonu alışılagelmiş ülkelere göre daha farklı bir durumda. Bu açıdan kurumsal yönetişimin de büyük bir önemi bulunmaktadır. Dünya bildiğimiz üzere oldukça karmaşık bir dönemden geçiyor. Piyasalarda belirsizlilk çok yüksek. Piyasada belirsizlilkler azaldığı zaman, finansallar hizlıca değişmektedir. Herşey hızlıca değişiyor ama sermaye piyasalarında değişmeyen en önemli unsur güven. Uzun vadeli yatırımlara finansman sağlamak açısından güven çok önemli. Bu yüzden Türkiye Varlık Fonu çok kıymetli.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)