BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTÜPRAŞ'taki denetim...----

TÜPRAŞ'taki denetim...

TÜPRAŞ'taki denetim...
29 Temmuz 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son dönemde gündemde olan TÜPRAŞ denetimi hakkında bir açıklamada bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜPRAŞ'a yapılan denetime ilişkin, "Bu ülkede onlarca, yüzlerce vergi denetimi yapılıyor, onlarca yüzlerce firma için. Her zaman söylüyorum bu, rutin bir denetimdir" dedi.
Yıldız, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonundaki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Vergi denetimlerin Türkiye'deki her firmaya aynı şekilde yapıldığı dile getiren Yıldız, "Bu ülkede onlarca, yüzlerce vergi denetimi yapılıyor, onlarca yüzlerce firma için. Her zaman söylüyorum bu, rutin bir denetimdir. Bunun 'Gezi Parkı sonrasına rastgeldiğini' söyleyenler Gezi Parkı öncesindekileri açıklamaları lazım. Böyle bir dönem olmaz. Biz vergilerle alakalı denetimleri, kontrolleri halkımız adına, vatandaşımız adına yapmayacak mıyız? Böyle bir şey olmaz ki" diye konuştu.
Vergi denetim ve kontrollerinin hukuk kuralları içerisinde yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:
"TÜPRAŞ ilk 500 şirket içerisinde cirosu en fazla olan şirkettir. Türkiye'nin önemli kuruluşlarından biridir. Peki 'ilk 10'a girdi', 'ilk 500'e girdi' diye vergi denetimleri yapılmayacak mı? Vatandaşımız bizden bunu mu ister. Herhangi ön yargısı yoktur bunun. Herhangi bir peşin hüküm yoktur. Rutin bir denetlemedir. Onlarca, yüzlerce yapılıyor. Oda başkanımızın 28 Şubat benzetmesiyle ilgili böyle bir yorumunu kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir şey doğru da değil. Hak edilmeyen bir eleştiridir bu. O arkadaşımızın böyle hak edilmeyen bir eleştiriyi yapmış olmasına kendisi adına üzüldüm."
Türkiye'de AK Parti hükümetleri döneminde ekonomik alanda büyük atılımlar yapıldığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
"AK Parti iktidarlarımız döneminde 10,5 yılda servetini 3'e, 5'e, 15'e katlayanlar oldu. Bu ekonominin derinliği için, istihdamın genişlemesi için son derece iyi bir şey. Herkes hukuk kuralları içerisinde ne kadar çok kazanabiliyorsa biz bundan seviniriz. Bugün bunu kasıtlı bir davranış olarak yorumlamak hele hele bunu bir sanayicimizin yorumlamasını ben hiçbir şekilde kabul etmem, doğru da bulmam."
"28 Şubat'ta yapılanlar tamamen yanlı ve subjektif işlemlerdi"
Yıldız, hükumetin Türkiye'deki her kişi ve kurumun aynı mesafede olduğunu belirterek, demokratik bir ortamda herkesin tercihini yapacağını söyledi.
Kimilerinin AK Parti'ye oy vereceğini kimilerinin de vermeyeceğini dile getiren Yıldız, "Biz bütün oylara saygımız var' dedik ama kalkıp da bunu ticari bir olayla açıklamanın ben doğru olmadığına inanıyorum ve çok yanlış bir yorum olarak sunuyorum. 28 Şubat'ta yapılanlar tamamen yanlı ve subjektif işlemlerdi. Bugün aynı şekilde benzerliğin sağlanmaya çalışılması kesinlikle hak edilen bir durum değildir."
Bakan Yıldız, daha sonra AK Parti il teşkilatının basına kapalı gerçekleşen iftarına katıldı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakine29 Temmuz 2013 09:49

    Tüpraş'a rutin denetim ,bizim bütün oylara saygımız var. Bu sözler hiç inandırıcı değil , tüm oylara saygınız olsaydı %50 diye ayrım yapmazdınız, rutin denetim olsaydı sadece Koç grubuna denetim değil resmen baskın darbe uygulamazdınız. İ N A N M I Y O R U Z.