BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus'ta fırıncılar mali kriz nedeniyle grev başlattı----

Tunus'ta fırıncılar mali kriz nedeniyle grev başlattı

Tunus'ta fırıncılar mali kriz nedeniyle grev başlattı
19 Ekim 2022 - 16:34 www.finansgundem.com

Tunus'ta fırıncılar, hükümetin ekmek sübvansiyonuna tahsis edilen ödeneği geciktirmesini protesto için grev başlattıklarını duyurdu.

Tunus Fırıncılar Odası üyeleri  hükümetin ekmek sübvansiyonuna tahsis edilen ödeneği geciktirmesini protesto etmel için bugünden itibaren çalışmalarını durdurduğunu, devletin 14 aydır ödenmesi gereken ödeneği verene kadar da greve devam edileceğini bildirdi.

Oda üyesi fırıncılar, Tunus Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Sendikası'nın başkent Tunus'taki genel merkezinde oturma eylemi yaptı.

Tunus Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Sendikasına bağlı Ulusal Fırıncılar Odası üyesi Abbude el-Berşani yaptığı açıklamada, fırıncıların devletten 14 aydır alacağının 250 milyon dinara (yaklaşık 75 milyon dolar) ulaştığını belirtti.

Devletin kendilerine sübvansiyonla malzeme verdiğine; ekmeğin fiyatını da devletin belirlediğini aktaran Berşani, bunun ekmeğin maliyetiyle satış fiyatı arasındaki farkın kendilerine ödenmesi şartıyla yapıldığını anlattı.

Berşani, yetkili makamların tepkileriyle ilgili ise "Devletten bazı sözler var ancak somut bir şey görmedik. Çalışmaya devam edebilmek için devletin en azından iki ya da üç aylık alacağımızı ödemesini istiyoruz." dedi.

Fırıncıların durumunu "felaket" şeklinde nitelendiren Berşani, fırıncıların kendilerine yakıt, maya ve un tedarik edenlere borçlarını ödeyemezlerse iflas ve hapis tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Tunus Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Sendikasının rakamlarına göre, Sendika bünyesinde Tunus'ta 3 bin 500 fırın faaliyet gösteriyor.

Tunus, Cumhurbaşkanı Kays Said'in 25 Temmuz 2021'de Meclisi askıya alan ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran olağanüstü kararların ardından ülkede yıllardır yaşanan ekonomik kriz daha da derinleşmişti. Ülke, Kovid-19 salgınının etkisiyle büyüyen ekonomik krizden kurtulmaya çalışıyor.

İran'dan sonra Tunus... Polis şiddetine protesto

 

IMF ile Tunus arasındaki kredi görüşmeleri olumlu sonuçlandı

 

Tunus ile IMF görüşmelerinde sona yaklaşıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)