BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTTK'dan madencilere çipli takip----

TTK'dan madencilere çipli takip

TTK'dan madencilere çipli takip
25 Mayıs 2014 - 07:30 www.finansgundem.com

7448 madenciden 5 bininde çip bulunduğu belirtildi. Yetkililer çipli sistemi anlattı

Trkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, işçilerin baretlerindeki lambalara entegre edilen çip sayesinde madencilerin yer altında hangi noktada olduklarını adım adım takip edebildiklerini bildirdi. TTK bünyesindeki 5 madenden 3’ünde çip sistemini kullandıklarını, toplam 7 bin 448 madenciden 5 bininde çip bulunduğunu anlatan İnan, ortalama 10-15 euro’ya malolan sistemi yakın zamanda diğer madenlerde de kullanmayı planladıklarını söyledi. İnan, çipli sisteme ilişkin şu bilgileri verdi:
“Kuyu başlarında, kuyu katlarında, kuyu diplerinde algılayıcılar var. Algılayıcılar, madencilerin üzerindeki çipi okuyor. Veriler izleme merkezine iletiliyor. Bu sayede hangi işçimizin nerede olduğunu, hangi saatte ocağa girdiğini, hangi saatte çıktığını anında izleyebiliyoruz.”

Madenlerde kullanılan bu sistemin pahalı bir uygulama olmadığını vurgulayan İnan, kendilerinin Kamu İhale Kanunu çerçevesinde alım yapmak zorunda olduklarını, özel sektörün sıkı bir pazarlıkla bu çipleri 10 euronun da altına alabileceğini kaydetti.

‘İşçiye ferdi kurtarıcı’
 İnan, TTK madenlerindeki acil müdahale ve sığınma odaları hakkında şunları söyledi:
“Beş işletmede 300 kilometre galeri açıklığımız var. Kaçarak kurtulma stratejisini benimsemiş durumdayız. Her işçinin oksijenli ferdi kurtarıcısı var. Olay olduğunda 1 saat solunum şansı verir. İşçiler bunlarla ara istasyonlara veya temiz havaya maskelerle kaçarlar. Yetmeyeceği yerlere de ara istasyon kuruyoruz. O odalarda maskeyi değiştirmesini sağlıyoruz. Bütün ocaklarımızda teneffüs istasyonları yapmaya gayret gösteriyoruz.”
İnan, her maden ocağında bir basınçlı hava şebekesinin bulunduğunu belirterek, “İşçi o basınçlı hava vanasını açarak kendisini koruyabilir. Bu tip hadiselerde Allah göstermesin çok iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)