BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTTB'den toplu taşıma uyarısı----

TTB'den toplu taşıma uyarısı

TTB'den toplu taşıma uyarısı
14 Aralık 2022 - 17:26 www.finansgundem.com

TTB, toplu taşıma araçlarında maske uygulamasının Kovid-19 ile birlikte, birçok hastalığın yayılımını engelleyeceğini belirtti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kovid-19 pandemisi devam etmesine karşın önlemlerin tamamen kaldırılması üzerine açıklama yaptı. TTB maske takmanın Kovid-19 ile birlikte, influenza (Grip), RSV gibi solunum yolu bulaşıcı hastalıklarının yayılımını engelleyeceğini hatırlattı.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, 14 Aralık 2022 günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile tabip odalarına birer yazı göndererek Kovid-19 pandemisi ile pandemiye bağlı hastalanmalar ve ölümlerin sürdüğünü hatırlattı.

İki buçuk yıldır 300 bine yakın insan yaşamını yitirmesine ve milyonlarca insan olumsuz etkilenmesine karşın hiçbir zaman yeterli düzeyde alınmayan önlemlerin tamamen kaldırılmasının ortaya çıkardığı sakıncalara dikkat çekti.

BİRÇOK İNSANIN HASTA OLMASI, HATTA ÖLMESİ ENGELLENECEK

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut imzasıyla gönderilen yazıda, kış aylarında Covid-19, influenza, RSV gibi solunum yolu hastalıklarında belirgin bir artış olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

“Net ifade etmek gerekirse, Kovid-19, influenza, RSV gibi solunum yoluyla bulaşan bir çok hastalık açısından bizi zor günler bekliyor. Ancak bu karmaşayı en hafif zararla atlatabilmemiz mümkün.

Tecrübe ettiğimiz üzere özellikle toplu taşıma gibi kapalı ve dar alanlarda maske, havalandırma, fiziksel mesafe gib.i basit önlemler dahi bir çok insanın hasta olmasını engelleyecek, hatta yaşamını kurtarabilecektir.

İnsanların toplu şekilde yolculuk yaptığı taşıtlarda yapılacak basit düzenlemelerin yolcuların ve tüm toplumun sağlığına etkisi olumlu olacaktır. Taşıtlarda maske kullanmaya teşvik, ücretsiz maske gibi uygulamalarla bulaşıcı hastalıkların yayılımını engelleme konusunda katkılarınızı bekleriz.”

Bakan Koca'dan maske uyarısı

 

Prof. Dr. Kara'dan aşı ve maske uyarısı

 

Hastanelerde yoğunluk artıyor! Maske geri mi dönüyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)