BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Venezuela'ya yaptırım hazırlığı----

Trump'tan Venezuela'ya yaptırım hazırlığı

Trump'tan Venezuela'ya yaptırım hazırlığı
01 Mart 2018 - 17:37 www.finansgundem.com

ABD Başkan Donald Trump'ın Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya yönelik yaptırım hazırlığı yaptığı öne sürüldü

ABD'li bir yetkili, Başkan Donald Trump yönetiminin Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya baskı yapmak için ordu yönetimindeki petrol hizmetleri şirketine yaptırım uygulamayı ve Venezuela kaynaklı petrol sevkiyatının sigorta kapsamını kısıtlamayı değerlendirdiğini belirtti.

VENEZUELA İÇİN HAYATİ

Maduro, Washington ve müttefiklerinin hileli görerek karşı çıktığı Nisan ayında yapılacak seçimlerde yeniden cumhurbaşkanı olmak için yarışacak. ABD ise Venezuela'nın hayati petrol sektörünü hedef alacak yaptırımları değerlendiriyor.

TAMAMIYLA YASAKLAYABİLİR

Yetkilinin Reuters'e yaptığı açıklamaya göre bazı yaptırımlar seçimlerden önce, diğerleri ise daha sonra devreye alınabilir. ABD'nin Venezuela politikasıyla ilgili iç tartışmaları bilen ve adını vermek istemeyen yetkiliye göre en sert yaptırımlar Venezuela'nın ABD'ye petrol ihracatını tamamıyla yasaklamak da söz konusu olabilir.

PETROL PİYASASINDA GÜÇLÜ BİR ŞOK ETKİSİ YAPACAK

Yetkili, "Sanırım (bu yaptırımlar) kısa vadede petrol piyasasında oldukça güçlü bir şok oluşturacak" dedi. Yetkili henüz konuyla ilgili bir karar alınmadığını belirtti. Yaptırımlar değerlendirilirken ABD'nin gıda sıkıntısı çeken ve aşırı enflasyonla karşı karşıya olan Venezuelalıların durumu kadar ABD petrol endüstrisi ve tüketicilerin üzerindeki etkisi de dikkate alınacak.

EN BÜYÜK 4. ÜLKE

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'ne göre Venezuela 2017 yılında ABD'ye ham petrol ürünler tedarik eden en büyük dördüncü ülke konumunda bulunuyor. Thomson Reuters ticaret akış verilerine göre ülkenin geçen yıl ABD'ye yaptığı ham petrol satışları 1991'den beri en düşük seviyedeydi.

TIRMANDIRICI BİR ADIM!

Yetkili, "Petrol yaptırımları hafife alınmaz... Bu, ister tam bir petrol yaptırımı olsun ister farklı aşamalı adımların dilimleri olsun, ABD'nin politikası için oldukça tırmandırıcı bir adım olacak" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)