BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Meksika sınırına duvar için imza----

Trump'tan Meksika sınırına duvar için imza

Trump'tan Meksika sınırına duvar için imza
25 Ocak 2017 - 23:19 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar örülmesini öngören başkanlık kararını imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, "yasa dışı göçmenleri önlemek" ve "sınır güvenliğini artırmak" amacıyla Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzaladığını açıkladı.

İç Güvenlik Bakanlığına gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Trump, aylardır Amerikan kamuoyunda tartışılan "Meksika sınırına duvar örülmesi" ile ilgili başkanlık kararnamesine imza attığını bildirdi.

ABD-Meksika sınırına örülecek duvarla yasa dışı göçmenlerin, insan kaçakçılığının ve uyuşturucu ticaretinin önüne geçilmesinin hedeflendiğini kaydeden Trump, "Amerika, bugünden itibaren sınırlarının kontrolünü geri alıyor." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 bin 200 kilometre uzunluğunda olması öngörülen duvarın inşasıyla ilgili bütçenin öncelikle federal hükümet tarafından karşılanacağını söyleyen Trump, bu paranın Meksika hükümetinden tahsil edileceğini dile getirdi.

Birkaç ay içinde yapımına başlanması planlanan duvarın ne kadar süre içinde tamamlanacağına ilişkin açıklama yapılmadı.

"MEKSİKA, BU PARAYI ÖYLE YA DA BÖYLE ÖDEYECEK"

Konuyla ilgili açıklamasında Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da "Meksika, bu parayı öyle ya da böyle ödeyecek." değerlendirmesinde bulundu.
Aynı saatlerde Beyaz Saray'dan yapılan iki farklı yazılı açıklamayla Trump'ın "Meksika sınırında duvar" ve "yasa dışı göçmenleri koruyan şehirlerle" ilgili kararnamelere imza attığı belirtildi.

İkinci kararnameyle Trump, yasa dışı şekilde ülkede bulunan göçmenlerin ABD'den gönderilmesi önerisini reddeden genellikle Demokrat valilerin yönettiği eyaletlerin federal bütçelerini sınırlamayı öngörüyor.

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ise Trump'ın iki ülke sınırında inşa etmeyi planladığı duvar için ödeme yapmayacaklarını daha önce birçok kez ifade etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yönetim tavsiyesi26 Ocak 2017 01:30

    Bencede cok isabetli karar sınır namustur biz suriye sinirine 230 km duvar yaptik kurtulduk benim projemde duvar 10m yükseklik ve 10m genislik olacak ve her 10km de bir 100 askerlik sınır karakolu olacak ve duvarin ustunde devriye araci gidebilecek vede gerekli mevziler gozetleme, kamera sistemleri olacak ve duvar yapiminida cezaevlerindekilere yaptiracam hemde sınır güvenlik komutanlığı kurulacak sınırında birak teröristi kacakciyi benden habersiz it bile giremez.

  • realite25 Ocak 2017 23:55

    psikopatmısın başkan..başka meselemi kalmadı..hangi çağda yaşıyoruz ne duvarı..gel bizim ırak ve suriye sınırına ör de kurtulalım..