BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan 4 Temmuz kutlamalarında gövde gösterisi----

Trump'tan 4 Temmuz kutlamalarında gövde gösterisi

Trump'tan 4 Temmuz kutlamalarında gövde gösterisi
05 Temmuz 2019 - 03:05 www.finansgundem.com

ABD'de Bağımsızlık Günü kutlamalarına bu yıl Trump damgasını vurdu. Kutlamalara ilk kez ordu birlikleri de katıldı

Amerika’nın 243. Bağımsızlık Günü kutlamaları önceki yıllara kıyasla Başkan Donald Trump’ın isteği üzerine biraz farklıydı.

Gün boyu süren kutlamalar her yıl olduğu gibi sabah saatlerindeki geçit töreniyle başladı.

Ancak önceki yıllardan farklı olarak kutlamalara zırhlı araçların dahil edilmesi, askeri uçakların gösteri uçuşları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bunun bütçeden gereksiz harcamaya neden olduğu dile getirildi, Kuzey Kore’deki askeri törenlere benzetildi.

Ayrıca Trump’ın kutlamalar sırasında yaptığı konuşma için VIP biletlerinden bazılarını siyasi destekçilerine vermesi de eleştirilen bir başka konu oldu.

Bu nedenle Washington’da kutlamaların yanısıra protestolar da vardı. Protestocular Trump şeklinde büyük bir bebek Trump balonu şişirdi.

Protestoculardan Medea Benjamin Trump’ın ulusal tatili rehin aldığı görüşünde. Benjamin, Trump’ın bebek olduğunu söylemek için Washington’da olduklarını söylüyor.

Bir başka protestocu Brian Martin’e göre de vergi mükelleflerinin parasının nereye harcandığı önemli.

Trump’a destek verenler de vardı.

Brandon Lawrence da onlardan biri. Lawrence’a göre hiçbir maliyet gaziler için fazla değil ve Trump’ın tanklarla, gösteri uçuşlarıyla yaptığı müthiş.

Trump kendi isteğiyle düzenlenen ve Lincoln Anıtı önünde gerçekleştirilen Amerika’ya selam adlı etkinkikte binlcerce kişite hitap etti. Amerika Başkanı, ülke tarihinden övgüyle bahsetti, birlik mesajı verdi.

Savaş uçaklarının uçuşu sırasında konuşmasına ara veren ve jetleri alkışlayan Trump, “Bugün bir ulus olarak bu çok özel Amerika’ya Selam’labiraraya geldik. Tarihimizi,insanlarımızı ve bayrağımızı gururlu şekilde koruyan kahramanlarımızı kutluyoruz” dedi.

Trump, “ulusumuz daha önce hiç olmadığı kadar güçlü. Şu anda en güçlü” dedi.

Amerika Başkanı, hiçbir düşman hava kuvvetleri uçağının 65 yıldır bir tek Amerikan askeri öldüremediğini çünkü gökyüzünün Amerika’ya ait olduğunu da kaydetti.

Lincoln Anıtı’ndaki etkinlikte askeri araçlar geçit töreni düzenlemedi sadece sergilendi. Askeri uçaklar ise gökyüzünde gösteri uçuşu sergiledi. Trump konuşurken gökyüzünde beliren uçaklardan biri de Başkanlık uçağı Air Force 1 oldu. 4 Temmuz için planlanan hava gösterisinin maliyeti konusunda resmi makamlarca bir açıklama yapılmadı. Ancak ABD basınında yer alan uzman değerlendirmelerine göre Air Force One’ın bir saat havada kalmasının maliyeti 205 bin dolar. F-35 savaş uçağının 1 saat havada kalmasının maliyeti de en az 20 bin dolar.

Kutlamaların belki de en fazla bekleneni havai fişek gösterisiydi.

Potomac Nehri kıyısındaki Batı Potamac Parkı’ndan fırlatılan havai fişekler gökyüzünü aydınlattı..

Washington, çevresi ve Amerika’nın çeşitli bölgelerinden gelen binlerce kişi havai fişek gösterisini takip etti.

Donald Trump 2017 yılı Temmuz ayında Fransa ziyareti sırasında Bastille Günü kutlamalarındaki askeri geçit töreninden çok etkilendiğini söylemiş ve kendisinin de ABD’de benzer bir geçit töreninin yapılmasını istediğini kaydetmişti. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)