BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın günah keçisi sağlık bakanı----

Trump'ın günah keçisi sağlık bakanı

Trump'ın günah keçisi sağlık bakanı
26 Nisan 2020 - 10:57 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump korona virüs salgını sürecindeki kötü yönetimin sorumluluğunu Sağlık Bakanı Alex Azar'a atıyor. Kulislerde Azar'ın görevden alınacağı söyleniyor

Korona virüs salgınında dünya çapındaki vaka sayısı 3 milyona yaklaşırken, ABD’de de modern tarihinin en büyük sağlık krizi yaşanıyor… Resmi verilere göre en çok korona virüs vakasının ve korona virüse bağlı ölümlerin görüldüğü ülke olan ABD’de salgının yavaşlamaması ve basında çıkan iddialar üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın seçtiği günah keçisi belli oldu.

Resmi verilere göre 54 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği ABD’de, Başkan Trump Sağlık Bakanı Alex M. Azar II’yi görevden almanın yollarını arıyor… ABD yönetiminin korona virüse karşı yavaş hareket ettiğine ve yönetim içerisinde sorunlar yaşandığına dair haberlerin yayılması üzerine Trump’ın böyle bir karar almaya yaklaştığı belirtildi.

New York Times’a konuşan iki kıdemli Beyaz Saray yetkilisi, bu gelişmelerin ardından Trump’ın görevden alma işlemini başlatabileceğini söyledi. Gazeteye konuşan kaynaklar Trump’ın yeni kalem müdürü Mark Meadows’un Azar’ın görevden alınmasını desteklediği ve korona virüs krizi sakinleşince görevden alınacağını söyledi.

Trump, dezenfektan enjekte etme gafından sonra yanlış anlaşıldığını ve aslında durumla ilgili ironi yaptığını dile getirse de uluslararası kamuoyu tarafından alaya alınması sonrasında çok sert konuştu.

Korona virüsün ortaya çıkmaya başladığı ilk günlerde basın toplantısı yapmayan Trump, “Ahmak Akım Medya, saldırgan sorular soruyor ve gerçekleri doğru bir şekilde haberleştirmiyorlar, bu yüzden Beyaz Saray’da basın toplantısı yapmanın amacı ne ki. Yanlış bilgi yayıyorlar ve Amerikan halkına sahte haber veriyorlar. Zamana ve emeğe değmez” açıklamasını yaptı.

Salgında son durum

Korona virüs salgınında resmi verilere göre en çok etkilenen ülkeler ise vaka sayısına göre ABD, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Türkiye, İran, Çin ve Rusya sıralamasıyla ilerliyor.

En çok vakanın olduğu ülke 938 bin 154 vaka ile ABD’yken bu ülkeyi sırasıyla İspanya (223.759 vaka), İtalya (195 bin 351 vaka) ve Fransa (161.351 vaka) takip ediyor.

Türkiye’deki gelişmeler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam, Türkiye’deki güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde Türkiye genelinde 106 insanın yaşamını yitirdiği belirtilirken, 2.861 yeni vaka tespit edildiği de belirtildi.

Türkiye’de güncel verilere göre ölüm sayısı 2 bin 706’ya çıkarken, toplam vaka sayısı da 107 bin 773 oldu.

Son 24 saatte 3 bin 845 hastanın taburcu edildiğini duyuran Bakan Koca, 2 bin 861 yeni tanı konduğunu ifade etti. Taburcu olanların sayısının yeni hastaların sayısından 984 fazla olduğunun altını çizen Bakan Koca, iyileşenlerin toplam sayısının ise 25 bini geçtiğini belirtti. Bakan Koca, “Testlerin pozitif çıkma oranı azalıyor. Bu tabloya tedbirle destek şart” ifadelerini kullandı.

Çin’de 11 yeni vaka

Korona virüs salgınının başladığı Çin’den iyi haberler gelmeye devam ediyor… Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, cumartesi günü 11 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ülke genelinde korona virüse bağlı hiç ölüm gerçekleşmediği belirtildi.

Yapılan açıklamada 11 vakanın 5’inin yurt dışı kaynaklı olduğu belirtilirken, 6 vakanın da yerel kaynaklı olduğu belirtildi. Yerel kaynaklı vakaların Çin’in Rusya sınırında yer alan Heilongjiang bölgesinde tespit edildiği vurgulandı.

Öte yandan semptom göstermeyen 30 yeni vaka tespit edildiği de aktarılırken bu hastaların da durumunun yakından takip edildiği belirtildi.

Oxford, antikor testi geliştirdi

 

Brad Pitt, Trump’la dalga geçti

 

"Trump’ı öldüreceğim" diyen kişiye 18 ay hapis cezası

 

 

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)