BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın damadı ABD'yi karıştırdı----

Trump'ın damadı ABD'yi karıştırdı

Trump'ın damadı ABD'yi karıştırdı
30 Temmuz 2017 - 09:29 www.finansgundem.com

Trump’ın 'zengin' damadı ABD’nin çok tartışılan isimlerinden biri. Beyaz Saray tarafından korunduğu iddiaları gündemde. Çıkar çatışmasında neler yaşanıyor? Yanıtı Deniz Gökçe’nin Akşam’daki köşesinde…

Trump Ailesi'nin damadı ve çıkar çatışmaları?

Aşağıdaki yazı, geçtiğimiz haftanın The Economist dergisinde yayınlanan ilginç bazı bilgilerin özeti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hem damadı hem de başdanışmanı olan Jared Kushner aynen kayınpederi Trump gibi gayrimenkulcu! Kushner ailesi mesela Amerika’nın en pahalı şirket binası, Manhattan’ın önemli gökdeleni, 41 katlı 666 Beşinci Cadde binası ve de Hudson River karşı yakasında da, Jersey City’de, One Journal Square adlı dev gökdelenin ortağı.

Kushner Ailesi, The Economist'e göre, altı eyalette, 20 bin kadar daire ve de 1.2 milyon metrekare ticari bina sahibi.

Musevi göçmen Kushner Ailesi'nin dedesi Joseph Kushner komşu eyalet New Jersey’de bahçeli evler yaparak zengin olmuştu. Baba Charles Kushner ise 1985'te Kushner şirketlerini kurmuştu. Ancak Jared Kushner tam 24 yaşındayken, babası Charles’ın vergi kaçakçılığı nedeni ile hapse girmesi, genç Jared’i New York Observer adlı bir gazeteyi satın alarak babasını korumaya mecbur etmişti.

Ayrıca da 2011'de gayrımenkullerinin yüzde 49.5 kadarını da Zara şirketinin sahibi İnfitex adlı İspanyol şirketine ve de başkalarına satmış ama Jared daha sonra başka gayrımenkuller almaya da başlamıştı.

Sonunda Damat Jared Kushner evliliği nedeni ile Beyaz Saray’a girince de ortaya bazı sorular çıktı.

Birincisi, Kushner Ailesi Başkan Trump’a yakın olmaktan faydalanıyor mu idi?

İkincisi de Jared Kushner, Beyaz Saray Danışmanı olarak Federal Kanun'lara uymakta ne derece dikkatli idi? Çıkar çatışmaları var mıydı?

Ocak 2017 tarihinde New York Times gazetesi Kushner şirketlerinin Çin’in en büyük sigorta şirketi Anbang’dan finansman sağlamaya başladığını açıkladı. Anbang Çin’in çok büyük ve siyasi bağları da olan bir şirketi idi. Ama Demokrat Parti tarafından yapılan eleştiriler sonrası ve çıkar çatışması dedikoduları nedeniyle, Kushner’ler dış finansman çabalarını durdurdular.

Jared Kushner’i direkt olarak ilgilendiren finanasal işlemlerin bir kısmı kanunlara uygun olmayabilirdi. Ancak potansiyel çelişki listesi o kadar uzun olurdu ki kamu oyunda sorunlar muhakkak ortaya çıkacak gibi idi.

Beyaz Saray ise Kushner’lerin çelişki olabilecek durumlarının listesini yapmadı ve açıklamadı! Bu da medyaya bol bol konu yaratıyor!

Beyaz Saray ve Kushnerler ilşkisi konusundaki birçok dedikodu, Jared Kushner’in birçok olayda kendisini geri çekmesiyle sonuçlanmak zorunda.

Ama Beyaz Saray Damat Jared Kushner’in hangi konularda finanasal avantaj sağlaması nedeniyle geri çekilme durumunda olduğunu da açık ve seçik de belirtmiyor, bu da dedikoduları artırıyor.

Bakalım daha neler olacak?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)