BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmek istiyor----

Trump Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmek istiyor

Trump Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmek istiyor
02 Mayıs 2019 - 15:40 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Trump Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini söylüyor. Kesin tarih henüz belli değil" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald  Trump'ın haziranda Normandiya çıkarmasının yıl dönümü için Avrupa'yı ziyaret  edeceğini belirterek, "Hemen onun arkasından gelip gelmemeyi gözden geçiriyordu  ama geçerken uğramak yerine belki bir ay sonra daha geniş kapsamda Türkiye'ye  resmi bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söylüyorlar. Kesin tarih henüz  belli değil." dedi. 

Çavuşoğlu, Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni ile  görüşmesinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'yi ziyareti hakkında bir soruyu  yanıtlayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce de Trump'ı  Türkiye'ye davet ettiğini, Beyaz Saray'da da ziyaret ettiğini hatırlattı.

Çavuşoğlu, iki ülkenin her konuda hemfikir olmadığını ancak iki  başkanın sık sık telefonda görüştüğünü belirterek şöyle devam etti:

"Bu telefon görüşmelerinin son derece pozitif olduğunu söylemek  isterim. Bu pozitif ortamda bugüne kadar anlaşamadığımız konuları da gayet samimi  bir şekilde ele alıyorlar. Daha sonra bizlere talimat veriyorlar, biz bunun  takibini yapıyoruz. Son telefon görüşmesi de bu pozitif ortamda tüm konuların ele  alındığı bir görüşme oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Trump'ı yine ülkemize  davet etti."

Trump'ın haziranda Normandiya çıkarmasının yıl dönümü vesilesiyle  İngiltere ve Fransa’ya gideceğini aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Hemen onun arkasından gelip gelmemeyi gözden geçiriyordu ama geçerken  uğramak yerine belki bir ay sonra daha geniş kapsamda Türkiye'ye resmi bir  ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söylüyorlar. Kesin tarih henüz belli değil.  Önümüzdeki süreçte net tarih belirlenir. Bu görüşmelerde tabii ki YPG/PYD  konusundan tutun da FETÖ konusuna kadar, S-400'den F-35'e kadar gündemde olan tüm  konular değerlendirilir. İki ülke arasında sorun olduğu izlenimi oluşturan, ki  sorun olduğu da bir gerçektir, anlaşamadığımız noktalar var ama ikili ticaret  hacminin 75 milyar dolara ulaştırılması, bunun için de vergilerin kaldırılması,  serbest ticaret anlaşması imzalanmasına kadar birçok olumlu gündem maddeleri de  var."

"Venezuela'da zorlama yönetim değişikliği kaos olur"

Çavuşoğlu, Venezuela'daki olaylarla ilgili soruyu yanıtlarken de san  gelişmelerin sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı endişelendirdiğini söyledi.  Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün Venezuela yönetimiyle diplomatik ilişkilerini kesen ülkeler  bile, bölgedeki ülkeler bile Venezuela'da herhangi bir askeri müdahaleyi  desteklemiyor, tam tersi böyle bir müdahalenin karşısında olduklarını  söylüyorlar. Dışarıdan bir müdahale veya askeri bir müdahale Venezuela halkının  kanını dökecektir. Tüm ülkelerde aynı görüş hakim. Hal böyleyken dışarıdan  zorlamayla bir yönetim değişikliği Venezuela'yı ancak kaosa sürükler, hatta bir  sivil (iç) savaşa sürükleyebilir. Bu sadece Venezuela için değil, bölge için bir  felaket olacaktır."

Türkiye'nin prensip olarak darbelere, askeri ve dış müdahalelere karşı  olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Venezuela'daki sorunun diyalog yoluyla  çözülebileceğini ifade etti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun diyaloğa açık olduğunu  belirten Çavuşoğlu, bunu Latin Amerika ülkeleri ve ABD'li muhataplarına  söylediklerini aktardı.

Çavuşoğlu, "Venezuela'daki sorun iş birliği yoluyla çözülebilir." diye  konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)