BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump son ankette çaktı!----

Trump son ankette çaktı!

Trump son ankette çaktı!
01 Mart 2017 - 08:46 www.finansgundem.com

Trump'ın bir aylık başkanlık döneminin ardından yapılan anketlerde, yeni başkanı 'yetersiz' bulanların sayısı artıyor. Akşam'dan Deniz Gökçe, yapılan anketin detaylarını yazdı. İşte o yazı

Wall Street Journal ve de NBC News Poll kurumları tarafından ortak yapılan yeni bir anket 27 Şubat tarihinde yayınlandı. Araştırmayı yönetenler Cumhuriyetçi Parti taraftarı anketçi Bill McInturf ile Demokrat Parti taraftarı Fred Young idi. Yani anket tarafsız gerçekleştirilmişti.

Özetlersek, Trump’ın bir aylık performansı sonrasında gerçekleştirilen anketin bulgularına göre Amerikan vatandaşlarının yüzde 44 kadarı Donald Trump’ın performansını yeterli bulmaktayken, yüzde 48 kadarı ise Trump’ın performansını yetersiz bulmakta.

Anketteki eksi dört puanlık (48 eksi 44 eşit eksi 4) zayıflık genelde İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, yeni seçilmiş Başkanlar’da ilk ayında hiç görülmemiş bir zafiyetti.

ABD’ de yeni seçilen başkanlar, geleneksel olarak ilk başta 'balayı gibi pozitif değerlendirmeli' bir dönem yaşarlar. Örneğin Trump öncesindeki Başkan Barack Obama’nın performans değerlendirmesi ancak 32 ay sonra Trump’ın bugünkü eksi 4 puanlık değerlendirilmesine eşdeğer hale düşebilmiş . Daha da önceki Başkan George Bush’un değerlendirmesi ise, eksi 4 düzeyine ancak 41 ay sonra düşmüştü.

Trump’ı desteklemeyenlerin çokluğu, anketi yapanlardan Cumhuriyetçi Bill McInturf tarafından değerlendirildiğinde, anketçi "Bu durum toplum genelinde partizan ayrılmaların arttığını gösteriyor!" demiş.

Ankete katılanlar "Trump’ın karakteri ve politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki ikili bir soruya soruya verdikleri cevapta "Kişisel olarak bir değerlendirme yaptığım, zaman onu sevmiyorum!" diyenler yüzde 59 kadar. Ancak ankete katılanlar kişisel değerlendirmeyi bir kenara bırakıp, Trump’ın politikalarına baktıkları zaman da, onun politikalarını destekleyen sayısı daha yüksek oranda, yani yüzde 47 kadar.

Bu politika performansı değerlendirmeleri Ronald Reagan için 1987 yılında ocak ayında yapılan değerlendirmelerden ve de George Bush tarafından Mart 2006 tarihinde yapılan değerlendirmelerden daha yüksek. Ancak son üç Cumhuriyetçi Başkan değerlendirildiğinde Ekim 1991 tarihinde yüzde 50 oranında değerlendirmeyle George Bush en yüksekte kalmıştı.

Ankette sorulan bir soruda ise "Washington, yani Hükümet ödülleri alır, vatandaş ise maliyeti yüklenir!" cümlesi ankete katılan vatandaşların yüzde 86 kadarı tarafından desteklenmiş.

Özetle, anketçiler Trump’ın ilk ay sonrası değerlendirmelerinin geçmiş başkanlar ve anketlere göre çok düşük olduğunu ama ülkenin de değişiklik gereksinmesi olduğunun göze çarptığını söylemekteler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)