BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: Kovid-19 pozitif test oranı yüzde 28'e düştü----

Trump: Kovid-19 pozitif test oranı yüzde 28'e düştü

Trump: Kovid-19 pozitif test oranı yüzde 28'e düştü
25 Nisan 2020 - 04:42 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'daki Kovid-19 bilgilendirme toplantısında salgınla ilgili açıklama yaptı. New York'taki vaka sayısının yüzde 50 azaldığını belirten Trump, ülke genelinde pozitif test oranının da yüzde 28'e düştüğünü bildirdi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de yapılan yeni tip korona virüs (Kovid-19) testlerindeki pozitif sonuç oranının son 1 haftada yüzde 38'den yüzde 28'e düştüğünü açıkladı.

Trump, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünün Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

ABD'de eyaletlerin yarısının, Beyaz Saray'ın yayımladığı eylem planı çerçevesinde ekonomilerini açmaya hazırlandıklarını kaydeden Trump, salgının bazı eyaletlerdeki ilerleyişinin de yavaşladığını kaydetti.

Trump, "Ülkemiz şu anda çok iyi bir yerde. Ülke genelinde yaptığımız testlerdeki pozitif sonuç oranı son 1 haftada yüzde 38'den yüzde 28'e düştü. New York'taki vaka sayısı yüzde 50 azalırken, ölümler de yüzde 40 düştü. Louisiana'da da pozitif vaka sayısı yüzde 25'ten, yüzde 15'e düştü.18 eyalette pozitif vaka sayıları düşüyor." bilgisini paylaştı.

"Tüm dünya şu anda bizi izliyor"

ABD ekonomisinin, salgının ardından hızlı bir şekilde toparlayacağını ve eskisinden daha iyi olacağını kaydeden Trump, "Tüm dünya şu anda bizi izliyor, bizi arıyor, bizim ne yaptığımıza saygı duyuyorlar." dedi.

Birçok ülkeye solunum cihazı göndereceklerini ve bu ülkeler arasında İtalya, Fransa ve İspanya'nın da olduğunu söyleyen Trump, ihtiyaç duyarlarsa Almanya'ya da bu cihazlardan gönderebileceklerinin altını çizdi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise "Şu ana kadar 5,1 milyon kişiye test yaptık. Test sayısı arttıkça, vakalar da artıyor. Ama insanlar bu rakamlarla cesaretsizliğe kapılmasın. Acil hastalar ve hastaneye yatırılanların sayısında düşüş var" ifadelerini kullandı.

Reckitt Benckiser: Hiçbir ürünümüz vücuda alınamaz

 

Uzmanlardan Amerikan halkına dezenfektan uyarısı: Sakın denemeyin

 

New Jersey eyaleti vaka sayısında 100 bin eşiğini geçti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum25 Nisan 2020 15:11

    Yalan dünyadaki tüm devletler vaka sayısını azaltarak söylüyorlar mesela 1.4 milyon nufusu çinde 90 100 bin vaka çok komik kalıyor hiçbir ülke daha fazla covid 19 ekonomisine dayanamaz bu sebeple normale dönüyormuş gibi yapıyorlar brezilya Bangladeş Nijerya ettopya hindistan Pakistan... Böyle nufusu yüksek ülkeler var daha