BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemReckitt Benckiser: Hiçbir ürünümüz vücuda alınamaz----

Reckitt Benckiser: Hiçbir ürünümüz vücuda alınamaz

Reckitt Benckiser: Hiçbir ürünümüz vücuda alınamaz
25 Nisan 2020 - 02:41 www.finansgundem.com

Lysol ve Dettol dahil bir çok dezenfektanın üreticisi olan Reckitt Benckiser, Trump'ın sözleri üzerine açıklama yaptı: Hiçbir ürünümüz yutma ya da herhangi bir yolla vücuda alınamaz

ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüs tedavisi için vücuda dezenfektan enjekte etmenin ve ultraviyole (UV) ışık verilmesinin yardımcı olabileceği şeklindeki açıklamaları sonrası ülkenin önemli şirketleri, halkı "dezenfektanı kendilerine enjekte etmemeleri" konusunda uyardı.

ABD'nin en büyük dezenfektan ürünlerinden Lysol ve Dettol'ü bünyesinde barından Reckitt Benckiser (RB) adlı şirketten yapılan açıklamada, Trump'ın dünkü sözlerinin ardından dezenfektan enjektesine ilişkin çok sayıda soru geldiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlara dikkat çekildi: "Sağlık ve hijyen ürünleri konusunda bir dünya lideri olarak, hiçbir koşul altında dezenfektan ürünlerimizin insan vücuduna enjeksiyon, yeme ya da herhangi bir yolla girmemesi gerektiğini açıkça belirtmek istiyoruz. Tüm dezenfektan ve hijyen ürünlerimiz, kullanma talimatında yer aldığı haliyle amacına uygun şekilde kullanılmalıdır."

Amerikan Kimya Konseyince yapılan yazılı açıklamada, "Hiçbir dezenfektan, Kovid-19 gibi hiçbir enfeksiyon tedavisi için vücuda enjekte edilmemelidir. Bu tarz bir eylem, vücutta ciddi zararlara yol açabilir ve ölümcül olabilir" uyarısında bulunuldu.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Herfordshire Üniversitesi toksikoloji profesörü Rob Chilcott, "Kandaki virüsü etkisiz hale getirmeye yetecek dozda çamaşır suyu veya dezenfektan enjekte etmek, vücutta geri dönülmez hasara neden olur ve muhtemelen ölümle sonuçlanır" dedi. Profesör Chilcott, ayrıca bu yöntemin 'hücrelerin içindeki virüs parçalarına da çok fazla etkisi olmayacağını' söyledi.  (BBC Türkçe)

Uzmanlardan Amerikan halkına dezenfektan uyarısı: Sakın denemeyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)