BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzmanlardan Amerikan halkına dezenfektan uyarısı: Sakın denemeyin----

Uzmanlardan Amerikan halkına dezenfektan uyarısı: Sakın denemeyin

Uzmanlardan Amerikan halkına dezenfektan uyarısı: Sakın denemeyin
25 Nisan 2020 - 01:48 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın korona virüs tedavisinde insan vücuduna temizlik maddeleri enjekte edilmesiyle ilgili sözlerine sağlık uzmanlarından tepki yağdı. Uzmanlar, "Sakın bunu denemeyin" diyerek halkı uyardı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, korona virüs (Kovid-19) tedavisi için insanlara dezenfektan enjeksiyon edilmesi teklifi sağlık uzmanları arasında paniğe yol açtı. Trump'ın, "Ben o sözleri ironi olsun diye söyledim" demesine rağmen uzmanlar, dezenfektan ürünlerinin insanlar tarafından ilaç olarak kullanılmasından endişe ediyor. 

ABD Başkanı Trump, perşembe günkü Kovid-19 bilgilendirme toplantısı sırasında güneş ışınları ve temizlik maddelerinin insan vücuduna verilerek Kovid-19 tedavisi yapılabileceğini öne sürdü. 

Trump, sağlık uzmanlarından ve siyasi rakiplerinden gelen tepkilerin ardından cuma günü sözlerinin ironik olduğunu bildirdi. 

"KİNAYE YAPTIM"

Cuma günü Beyaz Saray'daki Kovid-19 bilgilendirme toplantısı sırasında bir gazetecinin "Halka dezenfektan enjektesini öneriyor musunuz" sorusuna Trump, "Tabii ki hayır. Düşmanca davranan bir grup vardı. Tıpkı senin gibi yalan haberler yapan insanlar. Onlara kinaye yaptım" yanıtını verdi.

Ancak, sözlerinin ironik olduğunu açıklamasına rağmen Trump sağlık uzmanlarının hedefinde oldu. 

Amerikan Tabipler Birliği Başkanı Patrice Harris yaptığı açıklamada, “Bu konuda yorum yapmak benim için talihsiz bir durum ama insanlar hiçbir şekilde çamaşır suyu veya dezenfektan almamalı veya enjekte etmemeli” dedi. Harris, “Sonunda Kovid-19'a karşı bir tedavi veya aşı bulduğumuzda, bunun temizlik malzemeleri cinsinden olmayacağından emin olabilirsiniz” ifadesini kullandı. 

Ev dezenfektanları Dettol ve Lysol'u üreten bir İngiliz şirketi olan Reckitt Benckiser (RB.L), insanları ürünlerini almamaları veya enjekte etmemeleri konusunda uyaran bir bildiri yayınladı.

ABD temizlik ürünleri endüstrisini temsil eden Amerikan Temizlik Enstitüsü'nden yapılan açıklamada ise “Dezenfektanlar sert yüzeylerdeki mikropları veya virüsleri öldürmeyi amaçlıyor. Hiçbir koşulda birisinin cildinde kullanılmamalı, yutulmamalı veya dahili olarak enjekte edilmemelidir” uyarısı yapıldı. 

BIDEN: LÜTFEN ÇAMAŞIR SUYU İÇMEYİN

3 Kasım ABD seçimlerinde Trump’ın olası Demokratik rakibi Joe Biden de Twitter'da “Bunu söylemem gerektiğine inanamıyorum, ama lütfen çamaşır suyu içmeyin” şeklinde paylaşıma bulundu. 

Reckitt Benckiser: Hiçbir ürünümüz vücuda alınamaz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)