BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTrump daha fazla direnemedi!----

Trump daha fazla direnemedi!

Trump daha fazla direnemedi!
09 Haziran 2022 - 08:52 www.finansgundem.com

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, aynı ismi taşıyan oğlu ve kızı Ivanka Trump ile New York Başsavcılığına temmuz ayından itibaren ifade vermek üzere anlaşmaya vardığı bildirildi.

New York'ta mahkemeye sunulan ortak bir anlaşmada, Trump ve çocuklarının ifade için perşembe günü sona eren sürenin uzatılması durumunda 15 Temmuz'dan itibaren New York Başsavcısı Letitia james'ın sorularını yanıtlamayı kabul ettikleri ifade edildi. Anlaşma, Trump'ın Başsavcı James'in üç yıllık soruşturmasını durdurmak için uzun süre direnmesi sonrasında geldi.

Karşılıklı imzalanan anlaşmaya göre Trump'ın hala ifade vermesini gerektiren kararı bozması için New York Temyiz Mahkemesine başvurma hakkı bulunuyor.

Başsavcı James'ın ofisi, şartname hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

NE OLMUŞTU?

New York Başsavcısı Letitia James, Trump Organization şirketine ait gökdelenler ve golf sahaları gibi varlıkların değerinin on yıldan fazladır finansal tablolarda yanlış yansıtıldığını iddia ettiği soruşturma kapsamında, Trump ve çocuklarını ifade vermeye çağırmıştı. Trump ve avukatları her seferinde karara itiraz etmiş, başsavcılığın istediği belgelerin kendilerinde bulunmadığını beyan etmişti.

İki hafta önce, New York Eyalet Temyiz Mahkemesi soruşturmayla ilgili Trump'ın mahkemeye gelerek ifade vermesi gerektiği kararını onaylamıştı. Bir gün sonra da federal bir yargıç Trump'ın, James'in kendisi hakkında yürüttüğü soruşturmayı durdurmak için mahkeme kararı çıkartma girişimini olumsuz cevaplamıştı.

Mahkemeden itiraza ret: Trump ifade verecek

Trump, otelini satıyor

Trump'ın avukatı yeminli ifade verdi

Trump ''mahkemeye itaatsizlik'' cezası için temyize başvurdu

Serveti 3 milyar dolar olan Trump, her gün 10 bin dolar ödeyecek

Trump'ın ele geçirilen belgeleri arasında "gizli belgeler" varmış

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)