BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTRT Genel Müdürlüğü için 3 isim----

TRT Genel Müdürlüğü için 3 isim

TRT Genel Müdürlüğü için 3 isim
15 Ekim 2014 - 14:53 www.finansgundem.com

TRT Genel Müdürlüğü için; bir neyzen - sanatçı, bir radyocu - yayın uzmanı ile bir elektronik mühendisi arasındaki yarışta son tura gelindi

Bakanlar Kurulu; Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun belirlediği üç isim olan Şenol Göka, Süleyman Ergüner ve Hikmet İnce'den birini, TRT Genel Müdürü olarak atayacak. Kulislerde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adayı olduğu konuşulan Göka, MHP kontenjanından seçilen üyenin desteği ile üç adaydan biri olarak seçildi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Samsun Valiliği'ne atanması nedeniyle bu makam boşalmıştı. TRT Genel Müdürü, RTÜK'ün belirlediği üç aday içinden Bakanlar Kurulu kararıyla atanıyor. RTÜK'ün bugün yapılan toplantısında, başvuru dosyaları üzerinden yapılan oylama ile üç aday için seçim yapıldı. Yapılan oylama sonucunda; RTÜK'ün adayları olarak Şenol Göka, Süleyman Ergüner ve Hikmet İnce seçildi. Bu üç isim Başbakanlığa bildirildi. Bakanlar Kurulu, bu üç isimden birini, Bakanlar Kurulu kararıyla TRT Genel Müdürü olarak atanacak.

Şenol Göka, TRT Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. İletişim uzmanı olan Göka, 1986 yılında TRT'ye girdi. Radyo'dan gelen Göka, TRT'yi içinden iyi bilen bir isim. Süleyman Ergüner ise neyzen kimliği ile öne çıkıyor. TRT Müzik Dairesi'nde görev almış olan Ergüner, 2006 yılında bu kurumdan emekli oldu. Ney Atölyesi bulunuyor. Hikmet İnce ise ODTÜ mezunu elektronik mühendisi. İnce, mesleğe 1987 yılında TRT Vericiler Daire Başkanlığı'nda mühendis olarak başladı. RTÜK'te müşavirliğin yanısıra TRT Yönetim Kurulu'nda da üye.

Kulislerde; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göka'nın seçilmesini istediği konuşuluyordu. RTÜK'teki oylamada, Ak Parti kontenjanından seçilen bir üyenin Göka'ya oy vermediği belirtildi. Ak Parti kontenjanından 4 üst kurulu üyesinin oyunu alabilen Göka'nın, MHP kontenjanından seçilen üyenin oy vermesi sonucu üç adaydan biri olarak seçildiği dile getirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)