BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTrans yüzücülerin kadın kategorilerinde yarışması yasaklandı----

Trans yüzücülerin kadın kategorilerinde yarışması yasaklandı

Trans yüzücülerin kadın kategorilerinde yarışması yasaklandı
20 Haziran 2022 - 15:18 www.finansgundem.com

Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA), trans yüzücülerin kadın kategorilerinde yarışmasını yasakladı. Üyelerin yüzde 71.5'i yeni politika için lehte oy verdi. Sadece 12 yaşından önce cinsiyet değiştirmiş yüzücüler kadın yarışmalarına katılabilecek.

ABD'li trans yüzücü Lia Thomas'ın son dönemdeki yarışmalarda diğer kadın sporculara açık ara fark atması sonrası konu tartışılmaya başlandı. 

FINA Başkanı Husain Al-Musallam'ın sözcüsü James Pearce, "Bilim adamlarının söylediği şey, ergenliğin başlangıcından sonra geçiş yaparsanız, bir avantajınız olur, bu adaletsizdir" açıklamasını yaptı. Pearce, şu anda elit yüzme seviyelerinde yarışan trans kadın olmadığını doğruladı.

Transseksüeller için yeni bir kategori oluşturulacak

FINA'nın yeni 24 sayfalık politikasına göre transseksüeller için yeni bir kategori oluşturulması için çalışma grubu kuruldu. 

Transseksüel Sağlığı Dünya Profesyonel Derneği, cinsiyet geçiş hormonu tedavisine başlamak için önerilen minimum yaşı 14'e ve bazı ameliyatları 15 veya 17'ye düşürdü.

LGBTQ sporcuları için savunucusu Athlete Ally'den Anne Lieberman, FINA'nın kararını “son derece ayrımcı, zararlı, bilimsel olmayan” şeklinde yorumladı. Lieberman kuralın, "kadın kategorisinde yarışmak isteyen herhangi bir sporcunun mahremiyetini ve insan haklarını ciddi şekilde ihlal etmeden uygulanamayacağını" belirtti. 

'12 keyfi bir yaş'

Philadelphia'daki Temple Üniversitesi Hastanelerindeki Cinsiyet Olumlama Cerrahisi Merkezi'nin eş direktörü Dr. Alireza Hamidian Jahromi, 12'nin keyfi bir yaş olduğunu belirtti. Jahromi, “Bu 12 nereden geldi? Bu, herkesin ergenlikten geçmesi gereken belirli bir yaş mı, çünkü durum böyle olmayabilir. Ergenlik yaşı kişiden kişiye değişir” ifadelerini kullandı.

Karar, diğer spor dalları için de gözden geçirilecek

Diğer spor dalları da transseksüel sporcular hakkındaki kurallarını gözden veçiriyor. 

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), transseksüel sporcular için uygunluk kurallarını, binicileri yarışmadan önce daha uzun süre beklemeye zorlayacak daha katı sınırlarla güncelledi. UCI, düşük testosterona geçiş süresini iki yıla çıkardı ve kabul edilen maksimum testosteron seviyesini düşürdü.

Yüzücü Lia Thomas

Erkekler kategorisinde başarılı olamayan Will Thomas, 2019'da cinsiyet değiştirerek Lia Thomas adiyla kadınlar kategorisinde yarışmaya başladı. Trans olduktan sonra Aralık 2021'de en iyi dereceleri elde etti ve bir yarışmada en yakın rakibine 38 saniye fark atmayı başardı.

Pensilvanya Üniversitesi yüzücüsü Thomas, son olarak Mart ayında 500 yard serbest stil NCAA yüzme şampiyonasını kazanan ilk trans kadın olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde tarihe geçti. Olimpik bir yüzücü olmayı hedeflediğini söyleyen Thomas, kadın atletizminin bütünlüğünü bozan adil olmayan bir biyolojik üstünlüğü olduğunu ifade edenlere karşı çıkarak "trans kadınlar bir tehdit değil" dedi.(Euronews)

Eternals'a LGBTİ+ sansürü: Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'da gösterime girmeyecek

Trump yönetimi LGBT bireylere sağlık alanında tanınan korumayı kaldırıyor

Katar: Alkol serbest, LGBTİ+ bireylere kapımız açık

Google ve YouTube'a LGBT davası

Putin'den Elton John'un LGBT eleştirisine yanıt

Ankara'da LGBTT ve LGBTİ etkinlikleri yasaklandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)