BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Toparlanma kırılgan'----

'Toparlanma kırılgan'

'Toparlanma kırılgan'
20 Eylül 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Liikanen, ekonomik toparlanmanın kırılgan ve belirsiz olduğunu söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Erkki Liikanen, hanehalkı ve işletmelerin güvenini ölçen göstergelerin, Euro Bölgesi ekonomisi için en kötünün geride kalmış olabileceğini işaret ettiğini söyledi.
Finlandiya Merkez Bankası başkanlığını da yürüten Liikanen, Helsinki merkezli yayın kuruluşu MTV3'e yaptığı değerlendirmede, "Ekonominin iyileşmekte olduğu yolunda yumuşak işaretler var" dedi ve "Toparlanma kırılgan ve belirsiz. AMB, genişlemeci para politikası ile büyümeyi destekliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Frankfurt merkezli AMB, geçen yılın Temmuz ayında ortak para birimini korumak için "ne gerekiyorsa yapacağı" taahhüdünde bulunmasının ardından, 17 üyeli Euro Bölgesi ekonomisini desteklemek için, politika faizini Mayıs ayında bu yana rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te tutuyor. Daha önce görülmemiş miktardaki parasal genişleme, Euro Bölgesi ekonomisinin ikinci çeyrekte tarihinin en uzun süreli resesyonundan çıkmasıyla birlikte faydasını gösterdi.
Liikanen, "AMB'nin görevi fiyat istikrarının koruyuculuğunu yapmak" dedi ve "Fiyat istikrarı güven altına alındığında, para politikası araçlarını ekonomik büyümeyi ve istihdamı desteklemek için kullanabiliriz. Faiz oranlarının, daha uzun bir dönem için mevcut seviyelerde ya da daha aşağıda kalacağını söyledik" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)