BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTony Bennett hayatını kaybetti----

Tony Bennett hayatını kaybetti

Tony Bennett hayatını kaybetti
21 Temmuz 2023 - 19:35 www.finansgundem.com

ABD'li pop ve caz şarkıcısı Tony Bennett, 96 yaşında hayata veda etti. Bir döneme damgasını vuran müzisyen, 13 gün sonra 97'nci yaşını kutlayacaktı

Müzik dünyasının önemli isimlerinden Tony Bennett hayatını kaybetti. Bennett’in New York’ta hayata veda ettiği belirtildi.

2016’da Alzheimer teşhisi konan Bennett'in ölüm nedenine ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

TONY BENNETT HAKKINDA

New York'ta doğan Bennett, erken yaşlarda şarkı söylemeye başladı. II. Dünya Savaşı'nda ABD Ordusu'nda yer alarak Avrupa'da savaştı.

Daha sonraları, şarkı söyleme tekniğini geliştirdi, Columbia Records ile kontrat yaptı ve 1951'de 'Because of You' adlı ilk bir numara popüler şarkısını çıkardı. 1950'lerin başında birçok hit şarkısı oldu.

1950'lerin sonunda The Beat of My Heart ile Basie Swings, Bennett Sings gibi albümlerle kariyerinin zirvesine çıktı.

Bennett, 1980'lerin sonunda olağanüstü bir geri dönüş yaptı, yine altın plak albümler çıkardı ve dinleyici kesimini genişletti. Popüler olan ve eleştirel başarı yakalayan çalışmalar ile konser performansları, 2000'lerde devam etti. Bennett; Billboard 200 listesinde bir numara olmuş albüme sahip en yaşlı sanatçı unvanını aldı.

Cheek to Cheek albümüyle En İyi Geleneksel Pop Vokal Albüm Grammy Ödülü'nü kazandı. Bennett, on yedi Grammy Ödülü, iki Emmy Ödülü kazandı ve NEA Caz Ustası olarak adlandırıldı. Dünya çapında 50 milyonluk albüm satışı elde eden Bennett ayrıca çizdiği resimlerde Benedetto imzasını kullanan ciddi ve usta bir ressamdır.

Usta oyuncu Tanju Tuncel hayatını kaybetti

 

Yazar Milan Kundera hayatını kaybetti

 

Oscar ödüllü oyuncu Alan Arkin hayatını kaybetti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)