BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTokat'ta köy ikiye yarıldı!----

Tokat'ta köy ikiye yarıldı!

Tokat'ta köy ikiye yarıldı!
09 Şubat 2024 - 13:54 www.finansgundem.com

Karadeniz Bölgesi'nde sıkça yaşanan heyelan felaketlerine bir yenisi eklendi. Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde geçtiğimiz hafta yaşanan üst üste gelen heyelanlar sonucunda köy ikiye bölündü.


Niksar ilçesi Günebakan köyünde 4 Şubat'ta meydana gelen heyelanların ardından köy ortadan ikiye ayrıldı. Köyün batısı ile doğusu arasında ulaşımın sağlandığı yol, heyelanlar nedeniyle evlerle birlikte 3 metre güneye doğru kaydı. Heyelanlar sonrası 40 ev, 1 cami, 4 samanlık ve 12 ahır boşaltıldı. Bu evlerden 4'ü ile boşaltılan cami yıkıldı.

Bölgede inceleme yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, köydeki çalışmaları anlatarak, "4 Şubat tarihinde muhtarımızın haber vermesiyle birlikte Niksar ilçemiz Günebakan köyümüze incelemeye giden AFAD ekipleri olası bir toprak kayması tehdidinden dolayı gerekli boşaltmalarda bulunmuşlardı. Daha sonra gerçekleşen toprak kaymaları ile 1 cami, 40 ev, 4 samanlık ve 12 ahır toprak kaymasının etkilendiği alanda kaldı. Birkaç evimiz yıkıldı. Bazı evlerimiz de tehlike altında. Vatandaşlarımızın gerekli yerleşimlerini gerçekleştirdik. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Toprak kaymasının ne tarafa doğru etkileyeceği çalışmaları ortofoto metoduyla araştırılıyor. Jeoloji mühendislerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Alternatif konut alanlarıyla ilgili de arkadaşlarımız çalışıyor. En kısa sürede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında devletimiz gereken tüm adımları atıyor" diye konuştu.

Uzman isim uyardı: 2 ilçeyi bekleyen heyelan tehlikesi!

 

Deprem nasıl etkiledi? Nüfus artış hızı en çok azalan iller...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)