BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTOBB seçimleri yaklaşıyor----

TOBB seçimleri yaklaşıyor

TOBB seçimleri yaklaşıyor
17 Temmuz 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

İş dünyasının çatı örgütü TOBB, 1 Ağustos'ta başkanını belirleyecek

Türkiye'nin en büyük işadamı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ekonomi çevrelerinin merakla beklediği genel kurul tarihini belirledi. Buna göre TOBB seçimleri 1 Ağustos'ta yapılacak. TOBB yönetim kurulunun belirlendiği tarih, İl Seçim Kurulu tarafından da onaylandı. Oda ve borsalarda meslek gruplarının belirlenmesi için yapılan NACE uygulamaları sıkıntı yaratmış ve tüm odalarda seçim tarihleri ertelenmişti. Şubatta yapılması gereken seçimler, bu yıl mayıs ve haziranda gerçekleşti. TOBB ise altı ay gecikmeli olarak başkanını seçecek.
TEK ADAM SEÇİMİNE DOĞRU
TOBB seçimleri için mevcut Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun tek başına aday olması bekleniyor. Gelen kulislere göre Hisarcıklıoğlu da TOBB başkanlığına aday olduğunu yakın çevresine açıkladı. Delegelerden kendisini destekleyeceklerine dair imzalı belgeler istediği de yine kulislerde konuşulan bilgiler arasında. Yıllık 50 milyon liralık bütçeye sahip 1.2 milyon üyeli TOBB'un kaderi, Anayasa Mahkemesi'nin iki dönem üst üste başkanlık yürütenlerin yeniden aday olamayacağına dair yasayı iptal etmesiyle değişti. Ancak açılan davalar, seçimlerin tekrarını gündeme gelebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)