BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTOBB Başkanı'ndan 'acil önlem' çağrısı----

TOBB Başkanı'ndan 'acil önlem' çağrısı

TOBB Başkanı'ndan 'acil önlem' çağrısı
17 Aralık 2021 - 16:05 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasaların istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle bugün piyasaya beşinci kez müdahale etti. Müdahale doların 17'yi euronun ise 19 seviyesini aşması sonrasında geldi.

Türk lirasında durdurulamayan değer kaybının ardından iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasaların istikarar kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TCMB'nin müdahalesinin ardından değerlendirmede bulunan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise "Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz." ifadesini kullandı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da Twitter paylaşımında, "Merkez Bankası açıklaması sağlıksız fiyat oluşum nedeni ile müdahale edilmiştir, dün faiz indirirken belli değilmiydi. Önümüzü görmek istiyoruz inen Faiz bankalara yansımıyor maliyetleri arttırıyor" dedi.

İSO Başkanı Bahçıvan: Merkez Bankası’nı şaşkınlıkla izliyoruz

 

Merkez Bankası'ndan piyasaya yeni müdahale

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sandık Emeklisi18 Aralık 2021 02:31

    Biraz da Özel Sandık Emeklilerine Bayram İkramiyesi için çalışsaydınız Sayın Hisarcıklıoğlu, TOBB Sandığı Emeklileri de alamıyor ikramiye, ama hiç kılınız kıprdamıyor, oysa ki hükümet yetkilileri ile aranız iyi, bir ön ayak olsanız yüz binlerce kişinin duasını alırsınız ama nerde?

  • Çıplak vatandaş18 Aralık 2021 00:17

    Yabancıların ülkesi olma adayı yabancıya cennet yerliye cehennem

  • Bilirkişi17 Aralık 2021 22:13

    ACIL ÖNLEM FALAN HEPSİ PALAVRA LAFI EVELEYIP GEVELEME SENDE BILIYORSUN FAİZLERIN ACİL ARTMASI GEREKTİGİNİ LAFI DOLANDIRMA BU ÜLKEYİ SEVEN HEMEN HERKES FAIZLERİN HEMEN ARTMASI GEREKTİGİNİ DÜRÜSTCE SÖYLER

  • Ers17 Aralık 2021 19:03

    Dünyanın hiç bir ülkesinde ulgulanmayan bir anlayışla faizler düşürülüyor. Faizi reel enflasyonun bu kadar fazla altına çekmek dovize çık uç demek! Neden acaba? Ak ekip daha önce MB nin ucuza sattığı 100 milyon dolardan fazla dovizi toplamış olabilir mi ve şimdide yüksekten fiyattan dovize alıcı toplama hamleleri mi acaba!?

  • Yorum17 Aralık 2021 16:32

    Susup susup durdunuz şimdiye kadar şimdimi konuşuyorsunuz sanayici battı haberiniz yok