BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'ndan piyasaya yeni müdahale----

Merkez Bankası'ndan piyasaya yeni müdahale

Merkez Bankası'ndan piyasaya yeni müdahale
17 Aralık 2021 - 13:49 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Dolar/TL'nin 17, Euro/TL'nin 19 seviyesini aşmasının ardından piyasaya satım yönünde müdahale etti. Bu bankanın aralık ayı başından buyana yaptığı beşinci müdahale oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale etmeye başladı. Müdahale doların 17'yi Euro'nun ise 19 seviyesini aşması sonrasında geldi.

Müdahale öncesi 17.14'e yükselen Dolar/TL müdahale sonrası 16.35'in altına geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Dolar/TL'nin 17, Euro/TL'nin 19 seviyesini aşmasının ardından piyasaya satım yönünde müdahale etti. TCMB'den yapılan açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BEŞİNCİ MÜDAHALE

Bu TCMB'nin Aralık başından bu yana yaptığı beşinci müdahalesi oldu. Banka Aralık ayı başından bu yana 5 kez doğrudan satış yoluyla döviz piyasasına müdahalede bulundu.

İlk üç satış dolar 14 liraya doğru ilerlerken geldi. 13 Aralık'taki dördüncü müdahale ise 14 liralık kritik seviyenin aşılmasının ardından yapıldı.

TCMB’nin 1 Aralık tarihindeki ilk müdahalesi yaklaşık 650 milyon dolar, 3 Aralık’taki ikinci müdahalesi yaklaşık 400 milyon dolar, 10 Aralık’taki üçüncü müdahalesi ise yaklaşık 500 milyon dolar seviyesindeydi. 13 Aralık'taki dördüncü, 2.5 milyar dolarlık son müdahalesi ile birlikte toplam tutar yaklaşık 4 milyar seviyesine yükselmişti.

FAİZİ 100 BAZ PUAN İNDİRDİ

TCMB dün politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14’e çekti. TCMB karar metninde faiz indirimleri için ima edilen sınırlı alanın tamamlandığı vurgusu yaptı. Metinde “Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir” ifadeleri kullanıldı.

TCMB dünyada tek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğan Urgun17 Aralık 2021 16:50

    Boşuna dövizleri satıp kasayı bosaltmayin.Bütün ülkeler nasıl yapıyorsa sizde öyle yapın.Paramizin değerini düşürmeyin.Sonra bugünleri bile çok ariyacagız.Bizim merkez bankamız diğer ülkelerin merkez bankalarının yaptiklarindan hiç örnek almiyor mu

  • Örnek18 Aralık 2021 08:40

    Alıyor dış güçler iç güçleri örnek alıyor dış güçler nerede iç güçler orada dış güçler

  • Şuayip17 Aralık 2021 14:50

    Dünya faiz arttırıyor gelişmekte olan ülkeler dışında gelişmiş ülkelerde Allahın emri faiz arttırıyorlar bunlar geri zekalımı mahvettiniz ekonomiyi arttırın faizleri zaman kazanıp piyasayı sakinleştirin

  • Duayen17 Aralık 2021 14:45

    NE GEREK VAR BUNLARA NE GEREK ANLAMSIZ MÜDAHELELERE YOK FAYDASI YOK ARTTIR ŞU FAİZLERİ İNADI BIRAK OLMAZ ULKE BİRIKIMLERİ HER YAPTIGIN YANLIŞTA YOK OLUYOR