BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTMMOB ve Dayanışma Taksim'e yürüyor----

TMMOB ve Dayanışma Taksim'e yürüyor

TMMOB ve Dayanışma Taksim'e yürüyor
13 Temmuz 2013 - 19:05 www.finansgundem.com

Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine Galatasaray Meydanı'ndan yüzlerce kişi toplandı.

Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine Galatasaray Meydanı'ndan yüzlerce kişi toplandı. Kalabalık, pazartesi Taksim'de çıkan olaylar sonrası gözaltılar, TMMOB yasasındaki düzenleme ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesini protesto ediyor. Kalabalık, Taksim Meydanı'na yürümeyi planlıyor ancak İstiklal Caddesi'nde önlem alan polis grubun yürüyüşüne izin vermiyor.
TBMM Genel Kurulu'nda alınan gece yarısı kararıyla yetki ve gelirleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bugün İstanbul ve Ankara'da sokağa çıktı. İstanbul ve Ankara 'da toplanan birlik üyesi mimar ve mühendislerin yürüyüşüne polis barikatlarla engel oldu.
İstanbul'da Galatasaray Meydanı'nda toplanan yüzlerce mimar ve mühendis Taksim'e yürümek istedi. Ancak Galatasaray Lisesi önünde TOMA'larla barikat kuran çevik kuvvet polisi grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine açıklamayı Galatasaray Meydanı'nda okuyan grup, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atarak bekleyişini sürdürdü.
GS Meydanı’na kurulan ses aracından Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin isimleri anıldı. Kitle, “Yaşıyor” diyerek verdiği cevabın ardından, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı.
Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu açıklamasında, “Bu yasa değişikliği gündeme geldiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile yapılan görüşmede, yasanın bir daha gündeme gelmeyeceği söylenmişti. Şimdi görüyoruz ki aradan geçen zamanda bir bakanın sözüne güvenilmiyor. AKP bir gece yarısı operasyonu ile yasayı geçirdi. Ama biz bu haksızlığa karşı Gezi ruhuyla, halkımızla birlikte meydan okumaya devam edeceğiz.” dedi.
 GS Meydanı’nda kalabalık giderek artıyor. 
 Kadıköy ve Beşiktaş Forumları, Kartal Dayanışması ve GS Tek Yumruk GS Meydanı’nda..
 GS Meydanı’nda “Ali’nin katili AKP’nin polisi”,  “TMMOB’yi size yedirmeyeceğiz”, “Susmayacağız” yazılı döviz ve bayraklar taşınıyor. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atılıyor.
 Ankara'da ise Güvenpark'a yürümek isteyen mimar ve mühendisler Meşrutiyet Caddesi'nde kurulan polis barikatıyla durduruldu. Her iki kentteki eylemler devam ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)