BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTMMOB: 'Facia geliyor' dedik, facia geldi----

TMMOB: 'Facia geliyor' dedik, facia geldi

TMMOB: 'Facia geliyor' dedik, facia geldi
13 Şubat 2024 - 20:22 www.finansgundem.com

TMMOB, Çöpler Altın Madeni’nde toprak kaymasına ilişkin “lliç Çöpler Altın Madeni işletmesi kapatılmalıdır ve rehabilite çalışmalarına başlanmalıdır dedik. Facia geliyor dedik... Facia geldi..." açıklamasında bulund

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Anagold Madencilik tarafından işletilen Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde toprak kaymasına ilişkin açıklama yaptı.

“’FACİA GELİYOR’ DEDİK, FACİA GELDİ”

TMMOB’un açıklaması şu şekilde:

“Erzincan İliç Çöpler Altın Madeninde yaşanan facia, göz göre geliyorum diyen bir faciadır. 6 Aralık 2023 tarihinde İliç’de açtığımız iki ayrı davanın bilirkişi keşfindeydik. 2. Kapasite artırımı için Bakanlığın verdiği ÇED olumlu kararı ve Açık ocak işletme genişletmesi için verilen ÇED gerekli değildir kararına karşı açtığımız davalardı.

'İliç Çöpler Altın Madeni işletmesi kapatılmalıdır’ ve ‘rehabilite çalışmalarına başlanmalıdır’ dedik. Facia geliyor dedik… Facia geldi… Öncelikle işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Teknik ekibimiz ile bölgeye gitmek üzere hazırlık yapıyoruz.”

Çöpler Altın Madeni'nde toprak kayması

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih Karaca14 Şubat 2024 01:06

    Emperyalist şirketlerin ve onların yerli işbirlikçileri Anadolu'yu yağmalıyor. Peki kim bunlar? Kanadalı bir yabancı şirket, yerli işbirlikçisi ise yandaş Çalık gurunu. Allahım millet olarak bizi bu yönetim ve idareden ancak sen kurtarabilirsin!

  • emre13 Şubat 2024 22:02

    işletmeciler abd büyük ortak laf söylenebilir mi? ondan sonra çık ey abd zart abd de yersen tabi